DPÜSEM’den İHA 1 Ticari Pilotluk Eğitimi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DPÜSEM), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ustam Projesi kapsamındaki İHA-1 Ticari Pilotluk eğitimini Kocaeli ilimizde gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ustam Projesi ile bölgede yaşayan ve istihdama dahil olamamış kişilerin, sanayi bölgesinde yer alan firmaların da taleplerini de dikkate alarak kişilerin meslek edinmesine yönelik olarak farklı alanlarda eğitim faaliyetleri düzenlemektedir.

Bu eğitimlerden biri de günümüzde sektörel bazda birçok alanda kullanılan İHA ların ticari faaliyetlerde kullanılabilmesi için alınması gereken İHA 1 Ticari Pilotluk eğitimidir. Bu kapsamda DPÜSEM 2021 yılında bu eğitimleri organize edebilmek amacı ile SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ) den almış olduğu yetki çerçevesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yapmış olduğu görüşmeler sonucu bu eğitimi DPÜSEM'in gerçekleştirmesine karar verildi.

Gerçekleştirilen eğitim, teorik ve simülasyon eğitimlerinin ardından, uçuş eğitimi ile tamamlanmış olup, uygulamalı eğitim sayesinde katılımcıların gerekli yetkinliği elde etmeleri sağlanmış oldu. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika ve ehliyetleri teslim edildi.

DPÜSEM olarak önümüzdeki aylarda gerek üniversitemiz çatısı altında halkımıza yönelik eğitimlerimiz devam edecek olup, farklı kurum ve kuruluşlar ile işbirlikleri ile farklı alanlarda eğitimler organize etmeye devam edecektir.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Ağustos 2023, Salı / 96 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpüsem,

Bu Kategorideki Diğer Haberler