Akademide Üç Kuşak, Bilim Kültür ve Sanat Sempozyumu III Tamamlandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Akademide Üç Kuşak, Bilim Kültür ve Sanat Sempozyumu III tamamlandı.

DPÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından, Akademide Üç Kuşak, Bilim Kültür ve Sanat Sempozyumu III düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen sempozyum, 21-22 Aralık 2023 tarihlerinde, iki gün boyunca 18 oturum şeklinde çevrim içi olarak yapıldı. Farklı üniversiteden 63 akademisyenin katılım gösterdiği sempozyumda siyaset, iletişim, folklor, ekonomi, filoloji, mitoloji, mühendislik, kimya, tarih, sosyoloji, başta olmak üzere pek çok alanda bildiriler sunuldu.

Özgün içeriği ve formatı ile dikkat çeken ve Türkiye’de bir ilk olma vasfını taşıyan sempozyumda oturumlar, üçüncü kuşak akademisyen, üçüncü kuşağın danışman hocası olan ikinci kuşak akademisyen ve ikinci kuşağın danışman hocası olan birinci kuşak akademisyenin aynı oturumda buluşmaları şeklinde gerçekleştirildi. İkinci kuşak akademisyenin moderatör olduğu oturumlarda ilk olarak üçüncü kuşak akademisyen hazırladığı bilimsel sunumu yapmakta daha sonra birinci kuşak hocanın bilgisi, tecrübesi ve tavsiyelerinden faydalanmak amacıyla söz kendisine verilerek oturumlar yapıldı.

Temel amacı akademiye emek vermiş, öğrenci yetiştirmiş ve ömrünü bilime adamış bilim insanlarına vefa duygusunu göstermek ve onları bilimsel anlamda hep diri tutmak olan sempozyuma katılan deneyimli eğitimciler, vefanın ve hatırlanmanın ne kadar kıymetli bir fazilet olduğunu vurguladılar ve bu tür etkinliklerin sayılarının artması temennisinde bulundular. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı oturumlara katılan akademisyenler gelecek yıllarda çok daha kapsamlı ve geniş katılımlı organizyonların gerçekleştirilmesi konusunda görüşlerini dile getirdiler.

DPÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Eray Acar, üçüncüsü gerçekleştirilen sempozyum için “Türkiye'de eşi benzeri olmayan Akademide Üç Kuşak Sempozyumu'nun üçüncüsünü gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Farklı alanlardan pek çok çalışmanın bilim dünyasıyla paylaşıldığı bu etkinlik, bilimin kuşaktan kuşağa nasıl aktarıldığını ve bu süreçte kuşaklar arasındaki vefa borcunun nasıl ödenebileceğini gösterme anlamında çok büyük bir kıymete sahip. Sempozyumumuza Türkiye'den ve dünyanın farklı üniversitelerinden katılım gösteren akademisyenlerimzie ve araştırmacılarımıza gönülden teşekkür ediyor, sempozyumumuzun verimli geçmesini diliyorum” dedi.

REKTÖR KIZILTOPRAK'TAN TEŞEKKÜR MESAJI

Etkinliğe çevrim içi bağlantıyla katılan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak düşüncelerini şöyle ifade etti:

Değerli mesai arkadaşlarım, sevgili öğrencilerim bu sempozyuma hepiniz hoş geldiniz. Bu sempozyuma katkı sunan tüm akademisyenlerimize ve idari personellerimizi kutluyorum. Bu sempozyumun amaçlarından birisi üç nesli bir araya getirmek. Burada sunulan bildiriler bilimsel bir ekol oluşturmasına da katkı sağlayacak. Aynı zamanda akademide yer alan usta çırak ilişkisini de yaşatma istediğimizi de kalıcı kılıyoruz.

Bu sempozyumum ikinci yüzyılının ilk günlerinde yapıyor olmanın da çok önemli bir yeri var. Üniversitemizin ismi Dumlupınar zaferinden gelen bir isim. Dumlupınar isminin bize yüklediği misyonun sorumluluğunu bilerek bu tür faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Cumhuriyetimizi kurduktan sonra geri adım atmadık, ileriye doğru hareket ettik. Devletimizin ve milletimizin muasır medeniyet seviyesine ulaşma noktasında bugün dünden daha emin adımlarla yola devam ediyoruz. Hocanın kendisinden sonra gelecek nesil üzerinde büyük etkisi vardır.

Akademide Üç Kuşak Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumuna katılan tüm katılımcılara, emek veren tüm meslektaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, istikbâl sizsiniz” sözleriyle tamamlamak istiyor sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyor teşekkür ediyorum.

Sempozyum, kapanış oturumunda yapılan genel değerlendirmeler ve dileklerle sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Aralık 2023, Cuma / 1290 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü lisansüstü eğitim enstitüsü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler