Arş. Gör. Yalçın’ın Oynadığı Milli Takım Avrupa Şampiyonu

DPÜ Spor Bilimleri Fakültesinde görev yapan akademisyenimiz Arş. Gör. Simge Yalçın’ın da yer aldığı Türkiye Kadın Millî Kar Voleybolu Takımı, CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nda şampiyon oldu.

DPÜ SBF akademisyeni Arş. Gör. Simge Yalçın'ın yer aldığı Türkiye Kadın Millî Kar Voleybolu Takımı, CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu'nda şampiyon oldu.

Avusturya'nın Wagrain şehrinin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada mücadele eden Türkiye Kadın Millî Kar Voleybolu Takımı, Avusturya ve Polonya ile yer aldığı A Grubu'nu bir galibiyet ve bir yenilgi ile tamamlayıp gruptan çıkmayı başardı. Çeyrek finalde Çekya'yı 2-0'la geçen takımımız yarı finalde grupta da mağlup ettiği Polonya'yı 2-0'la geçip finalde Romanya'nın rakibi oldu.

Final maçının ilk setini 15-11 kazanan Millî Takım, ikinci seti 6-15 kaybetse de son seti 15-6 kazanıp toplamda 2-1'lik sonuçla CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu'nda şampiyonluğa uzandı. Takımımız bu şampiyonluktan iki hafta önce CEV Balkan Şampiyonası'nda da Romanya'yı 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzanmıştı.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ UNUTULMADI

CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu'nda şampiyon olan Kadın Millî Takımımız, 6 Şubat günü meydana gelen depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı da unutmadı. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından hazırlanan 'Hand in hand for Türkiye - Together we stand' (Türkiye için El Ele - Beraber güçlüyüz) mesajlı pankartı taşıyan takımımız, diğer ülkelerden katılımcı sporcularla beraber Türkiye'ye hem başsağlığı hem de geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Turnuvanın sonunda katılımcı tüm takımlara ödül ve hediyeleri sunuldu. Arş. Gör. Simge Yalçın ve millî takım oyuncuları zaferlerini, kazandıkları altın madalyayla poz vererek kutladılar.

FAKÜLTEMİZDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

Akademisyenimizin yer aldığı Türkiye Kadın Millî Kar Voleybolu Takımı'nın hem Balkan hem de Avrupa Turu şampiyonluğuna uzanmasının ardından Spor Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Çetin Özdilek, Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Şinoforoğlu ve Arş. Gör. Simge Yalçın, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ı makamında ziyaret etti.

Rektörümüz, elde edilen başarıdan dolayı Arş. Gör. Yalçın'ı ve fakülte yönetimimizi tebrik etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Nisan 2023, Salı / 943 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü spor bilimleri fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler