DPÜ Kimya Bölümüne FEDEK’ten Denklik

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, FEDEK’in akredite programlarından biri olmaya hak kazandı.

Fen Edebiyat Fakültemizin Kimya Bölümü, FEDEK'ten denklik kazandı.

Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından tanınan Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğinden (FEDEK) bir heyet, 4-7 Mart 2023 tarihleri arasında Fen Edebiyat Fakültemizin Kimya bölümünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Heyet, kimya programı için denklik (akreditasyon), değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, Kimya Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Cengiz Yenikaya ile diğer fakülte, bölüm ve meslek yüksekokulları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda çıkış bildirgesi sunumu gerçekleştirdi. Çıkış bildirgesinin okunmasının ardından FEDEK değerlendirme ekibi Kimya bölümü için hazırladıkları raporu okuyarak bölümünün akredite program olmaya hak kazandığını açıkladı.

Kimya Bölümümüzün FEDEK'ten kazandığı denklikle, mezunlarımız için hazırlanacak diploma ekinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi damgası yer alacak. Ayrıca ÖSYM kılavuzunda da bölümümüzün bulunduğu satırda FEDEK tarafından akredite edildiğine ilişkin bir bilgi yer alacak.

Fakültemizden yapılan açıklamada "Üniversitemiz bünyesinde akredite olan ilk lisans programı olmaya hak kazanan Kimya Bölümünü ve tüm öğretim elemanlarını tebrik ediyor, kalite açısından son derece önemli olan bu akreditasyon çalışmasının diğer tüm fakülte ve bölümlerimize de örnek olmasını temenni ediyoruz" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mart 2023, Perşembe / 4248 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü fen edebiyat fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler