DPÜ AKUK Deprem Bölgesi Yolunda

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu (DPÜ AKUK) Kahramanmaraş merkezli depremin ardından arama kurtarma ve sosyal yardım çalışmalarına katılmak üzere Gaziantep’e doğru yola çıktı.

DPÜ Arama Kurtarma ve Koruma Topluluğu deprem sonrası çalışmalara katkı sağlamak için deprem bölgesine gitti.

6 Şubat sabahı merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olup büyüklüğü 7.7 olarak açıklanan ve toplam 10 ili etkileyen depreme ilişkin haberin gelmesinin ardından Arama ve Kurtarma Topluluğumuz (DPÜ AKUK) topluluk başkanı Prof. Dr. Hakan Aykul başkanlığında hazırlıklarına başladı. Yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, ülkemizin çok büyük bir afetle karşı karşıya olduğunu belirterek şunları söyledi:

Yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Cenabıhak millete sabır versin, metanet versin, dayanma gücü versin. Kolay bir müsibet değil bu. İçinde yaşadığımız coğrafyada bu tür musibetlere zaman zaman maruz kaldığımız bir gerçek. Allah bundan daha büyüğünü göstermesin. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak da biz vatandaşlarımızın, depremzedelerimizin yanındayız. Öncelikle öğrencilerimize hiçbir mağduriyet yaşatmayacağız. Kütahya’da kan bağışında bulunduk, arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. Diğer yardım kampanyalarıyla birlikte yapabileceğimiz her şeyi yapmak için gayret ediyoruz. Aramızdan seçtiğimiz kahraman temsilcilerimizi bölgeye çalışmak için gönderiyoruz. Allah sizlerin yardımcısı olsun, yolunuz açık olsun. İnşallah güzel işlere imza atarsınız ve sağ sağlim dönersiniz.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile eş güdümlü biçimde hazırlıklarını tamamlayan DPÜ AKUK ekibi, kendilerine çizilen rota dâhilinde Antalya üzerinden Gaziantep'e doğru yola çıktı. DPÜ AKUK üyelerimiz, kendilerine verilen görevler kapsamında deprem sonrası arama kurtarma ve sosyal yardım çalışmalarına katkı ve destek sağlayacaklar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Şubat 2023, Pazartesi / 2382 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, kahramanmaraş, deprem,

Bu Kategorideki Diğer Haberler