DPÜ’de Meslek Yüksekokulları İç Çalıştayı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yıl Anısına düzenlenen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulları İç Çalıştayı gerçekleştirildi.

DPÜ'de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulları İç Çalıştayı düzenlendi.

Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğümüz (DPÜ MEYOK) tarafından “MYO’larımızda Ortak Hedefler ve Çıktılar” başlığıyla düzenlenen ve açılışı Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şahmurat Arık, meslek yüksekokulu müdürlerimiz, protokol üyeleri ve çok sayıda personelimiz katıldı.

REKTÖR UYSAL: TEMEL HEDEFİMİZ EĞİTİM VE AR-GE

Çalıştayda bir konuşma yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, şunları söyledi:

Değerli arkadaşlarım bu çalıştay bildiğim kadarıyla ilk çalıştay. Bu çalıştaya vesile olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çalıştayın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Memleketimiz bir uçuşun arifesinde. 100 yıldır tecrübe kazandık, emekledik, belli bir yere geldik. Milletimizin gençlerini nasıl ileriye götürebilirim, eğitim kalitesini nasıl daha ileriye taşıyabiliriz hedef ve gayesiyle burada toplandık. Sizin gibi özverili, gayretli öğretim elemanları olduğu için biz geleceğimizden oldukça ümitliyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılını yakışır şekilde geçireceğimizden ve ileriye dönük planlar yapacağımızdan eminim.

"3+1 MODELİNDE ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRMALIYIZ"

Konuşmasında tüm meslek yüksekokullarının kendi içerisinde 3+1 eğitim modeli başta olmak üzere, ortak müfredatların oluşturulması ve fayda sağlayacak diğer faaliyetlere önem vererek çalışmalarını hızlandırması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Uysal şöyle devam etti:

Değerli arkadaşlarım, iyi bir noktadayız. Bizim temel hedefimiz eğitim öğretim, daha sonra araştırma geliştirme. Yerimizde saymayacağız, dünyayla bütünleşeceğiz. Kendi halkımıza destek vereceğiz yanında olacağız. 2019 yılında araştırma projeleri başına 20.000 TL veriliyordu ve bunu da herkes alamıyordu, geldiğimiz noktada proje çeşitliliğini arttırdık ve 200.000 TL para veriyoruz ve proje yazacak arkadaş arıyoruz. Her bir arkadaşımız projelerini yazsınlar, ilgili süreçlerden geçsin, 200.000 TL destek veriyoruz. Geldiğimiz noktada araştırma geliştirme yapmak için finansal ihtiyacımızın kalmadığı bir noktaya geldik. Bu başarıya yansıdı. 2 yıl önce akademik teşvik puanımız 7500 civarındaydı, geçen sene 10 bin bandına dayandı, bu sene de bunu aşacağız. 

Bir Teknokent kurduk, 2019 yılıydı, kapanma kararı vermişti ve en sondaydık. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildi, şu anda 100’e yakın Teknokent var biz 55. sıradayız. Bakanlık bu trendi gördü ve bize ek bina için ek bütçe tahsis etti. Kısa bir süre içerisinde kapanma durumunda olan Teknokent’in bugün %100 dolmuş olması, çok önemli projelerin bitmiş olması, patentlerin alınmış olması, en başarılı Teknokent’e paydaş etmesi, sizlerin başarısıdır, arkadaşlarımızın gayretli çalışmasıdır.

"GELDİĞİMİZ HİÇBİR NOKTAYI YETERLİ GÖRMEYECEĞİZ"

Meslek yüksekokullarımızdaki şartlar, fakültelerimizdeki şartlardan geri, bunun farkındayız, bu dezavantajı telafi etmek için de var gücümüzle çalışıyoruz. Geldiğimiz hiçbir noktayı yeterli görmeyeceğiz. Bu düşüncelerle de aziz milletimiz muasır medeniyetler seviyesine çıkacaktır. Biz Kütahya’ya kapanmakla, hatta ülkemize kapanmakla ülkemizin dışından bihaber olmakla hiçbir yere gidemeyiz. 2019 yılında 500-600 civarında yabancı öğrencimiz vardı, bugün 9 bini aştık. Bugün Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personel hareketliliği bakımından ilk üçtedir, hatta gönderdiğimiz personel bakımından ilk sıradayız. 

Değerli arkadaşlar sosyal sorumluluk projeleri kapsamında projeler yapan arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Giysibank projesi gibi benzer projeleri önemsiyorum. Eğitim öğretimin kalitesini nasıl arttırabiliriz onun için burada toplandık. Öğrencilerimizi, sosyal hayatın içerisine, sanayinin içerisine, halkın içerisine, işin içerisine gençlerimizi atmamız lazım. Bundan başka yöntem yok. Öğrencilerimizi, sanatın, sporun, sanayinin, sosyal hayatın içerisine atabiliyorsanız bence başarı budur. Verdiğimiz teorik bilgiyi oldukça azaltıp öğrencilerimizi erken hayatta çalışmaya başlatmamız lazım. Hem üretecek, hem okuyacak, hayata erken başlayacak öğrenciler yetiştirmemiz lazım. Üreten insanlar en mutlu insanlardır.

UYSAL'DAN ÖĞRENCİLERE STAJ SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

Öğrencilerimize staj yaptırmak çok önemli, emin olun bir aylık staj okulda verdiğiniz bir dönemdeki eğitimden daha kıymetlidir. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, staj imkânı sağlıyor. Öğrencilerimizden oraya başvurmasını istiyorum. Asgari ücret alma imkânı var. Tüm öğrencilerimizin bu portala kayıt olmasını istiyorum. 

Teknofest gibi yarışmalara, programlara öğrencilerimizi yönlendirmemiz lazım. Geçen sene 33 takımımız vardı, binden fazla öğrencimizle Teknofeste katıldık, 90’dan fazla takım içerisinde DPÜ Karanda takımımız birinci oldu. Bu öğrencilerimiz bayramda evlerine gitmediler, atölyelerde sabahladır. Gençlerimiz daha okullarını bitirmeden iş teklifi aldılar. Bir kısmı bu teklifleri reddetti, bizim teknokentimizde ofis açtı. Bundan daha iyi eğitim modeli olamaz. Eğitim sadece ders saati ile sınırlı olmamalı.  Bu duygu ve düşüncelerle hepinize başarılar diliyorum, inşallah çok verimli bir çalıştay olur.

ÇALIŞTAYA SERGİ MOLASI

Rektörümüzün konuşmasının ardından çalıştaya destek veren başta üniversite yöneticilerimiz olmak üzere MYO müdürleri ve yardımcılarına, çalıştaya Tavşanlı’dan katılan ve burada bir sergi açan sanatçılara DPÜ MEYOK tarafından teşekkür belgeleri sunuldu.

Açılış bölümünün ardından Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu fuaye salonunda Tavşanlılı el işleme ve resim sanatçıları ile DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar MYO öğrencilerinin düzenlediği sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışına Rektörümüz, personelimiz ve öğrencilerimizin yanı sıra Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Dinçer, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Hasan Yaşar ve Kütahyalı sanatçılar da katıldı.

HER PROGRAM İÇİN ÇALIŞMA GRUBU

Çalıştayın devam eden bölümünde her programın ayrı ayrı çalışma grubu oluşturuldu ve program bünyesinde uygulanmakta olan müfredatın günümüz iş dünyasının gereksinimlerine göre güncellenmesi ve standartlaştırılması için çalışma başlatıldı. Teorik eğitimin yanı sıra öğrencilerin pratik eğitimine de fırsat sağlayacak 3+1 eğitim programının değerlendirilmesi ve buna uygun müfredatın belirlenmesinin öncelendiği görüşmelerde sektöre nitelikli ara eleman yetiştirmek için akademik alanda yapılacaklar ile öğrencilerin fayda sağlayabileceği sosyal ve kültürel faaliyetlerin planlanması ve bunların diğer birimler ile paylaşılması konuları görüşüldür.

Çalıştaya ev sahipliği yapan Kütahya Sosyal Bilimler MYO'dan yapılan açıklamada "Bu yıl Üniversitemizde ilki düzenlenen çalıştay sonunda çalışma grupları başkanları tarafından kayda alınan ortak hedef ve çıktıların rapor haline dönüştürülmesi ve paydaşlara aktarılması planlandı. Ortak görüş ve yapılacakların yer aldığı bu rapor sonucunda meslek yüksekokullarının eğitim kalitesinde ve öğrenci başarılarında artışın sağlanması hedefleniyor" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Ocak 2023, Cuma / 2024 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler