DPÜ ile Sultan Market Arasında İş Birliği Protokolü

Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezimiz (DPÜSEM) ile Sultan Gıda arasında Sultan Market çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimine yönelik eğitimler düzenlenmesi için iş birliği antlaşması imzalandı.

DPÜ ile Sultan Market arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, DPÜSEM Müdürümüz Öğr. Gör. A. Bülent Gül ile Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. İlker Vural, Sultan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Habil Yılmaz ile kurul üyesi Furkan Yılmaz katıldı. İmzalanan protokolle Sultan Market‘in 43 şubesinde çalışan personellerine Müşteri İlişkileri ve İletişim Yönetimi ile Kişisel Bakım ve Hijyen konularında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi akademisyenleri tarafından eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

İmzalanan iş birliği protokolü hakkında açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. A. Bülent Gül, "DPÜSEM olarak ilimize ve ilimiz işletmelerine değer katma çabalarımız doğrultusunda Sultan Gıda'nın kurumsallaşma çalışmalarına üniversite olarak destek sağlayacağız. Ayrıca eğitim alan personele eğitim sonunda e–Devlet'te sorgulanabilen sertifika da verilecek. Sultan Gıda A.Ş. yönetim kurulu üyesi Furkan Yılmaz ve firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde kurumsallaşma çalışmalarının ilk aşaması olarak personel eğitimlerinin yapılmasına, daha sonra DPÜSEM'in kurumsal check-up uygulaması ile farklı çalışmaların da yapılmasına karar verdik" dedi.

İş birliği protokolüne ilişkin açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Habil Yılmaz "Bu antlaşma ile firmamızın kurumsallaşmasında önceliğimizi personelimizin eğitimlerine vererek hem çalışanlarımıza hem de kurumumuza yeni kazanımlar sağlamayı amaçladık. Bu çalışmada şehrimizin önemli bir değeri olan üniversitemizin bizlere sağladığı imkânlardan faydalanmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise protokol ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Eğitim hayat boyu devam ediyor ve bu önemli bir süreç. Üniversitemizde özellikle DPÜSEM tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ile halkımızın, işletmelerimizin ve sanayi kuruluşlarımızın eğitim ve danışmanlık noktasındaki ihtiyacını karşılamaya gayret ediyoruz. DPÜSEM'in çalışmaları ile üniversitemizin toplumsal katkı ve üniversite-sanayi iş birliği amacına da önemli bir katkı sağladığını vurgulamak isterim. İmzalanan protokolün iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Ocak 2023, Salı / 1825 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler