DPÜ’de Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği

Millî Mücadele kahramanı ve İstiklal Şairi Mehmet Âkif Ersoy, ölümünün 86. yıl dönümünde Kütahya Dumlupınar Üniversitesindeki etkinliklerle anıldı.

DPÜ'de Mehmet Âkif Ersoy'u anma etkinliği düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon'da gerçekleşen panele Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özdoğru akademik personelimiz ve çok sayıda öğrencimiz ile Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri katıldı.

Etkinlikte Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından Mehmet Âkif Ersoy çeşitli yönleri tartışıldı. Akademik sohbet havasında gerçekleşen panelde, Mehmet Âkif’in Millî Mücadele'deki rolü ve medeniyet ve hürriyet anlayışının yanı sıra İstiklal Marşı’mızın günümüze yansımaları masaya yatırıldı. Programda ayrıca öğrenci Ayşe Güven tarafından Millî Şair’in 'Gitme Ey Yolcu’ adlı şiiri seslendirildi. İstiklâl Marşımızın yazılış öyküsünün konu edinen kısa bir video gösteriminin de sunulduğu programda, Kütahya Sosya Bilimler Lisesi öğrencileri Hale Can, Elif Rana Atiş, Damla Duman ve Ümit Akkaş panelist olarak sahnedeki yerlerini aldılar.

Panel sonunda konuşma yapan Prof. Dr. İrfan Terzi, "İlimizin güzide okullarından olan Kütahya Sosyal Bilimler Lisesinin öğrencilerini böyle anlamlı bir etkinlikle üniversitemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Panelist öğrencilere, panelin organizasyonunu gerçekleştiren Edebiyat Öğretmeni Hakan Bengül'e ve Okul Müdürü Ahmet İren‘e teşekkür ediyorum" dedi. Prof. Dr. Terzi'nin ardından kısa bir konuşma yapan Müdür Ahmet İren de "Bizlere kapılarını ve gönüllerini açan ve olanak sunan DPÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığına, akademisyenlerine, personeline ve öğrencilerine teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Etkinlikler, hediye sunumuyla sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Aralık 2022, Perşembe / 1213 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü eğitim fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler