DPÜ’de Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor Engeller Kalkıyor Projesi Sertifika Töreni

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültemizin öncülüğünde, Zafer Kalkınma Ajansı destekleriyle tamamlanan Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor Engeller Kalkıyor Projesinin sertifika törenine ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor Engeller Kalkıyor Projesi Sertifika Töreni gerçekleştirildi.

KUBFA Fuaye Alanı'nda düzenlenen törene, Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, GSF Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, projenin eş güdümcüleri Doç. Dr. Haldun Şekerci ve Öğr. Gör. Muhammed Tahir İyioğlu, personelimiz, kursiyerler ve davetliler katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise etkinliğe video mesaj gönderdi.

DOÇ. DR. ŞEKERCİ: BU PROJE BİZİM İÇİN FEDAKÂRLIKLAR PROJESİYDİ

Törenin açılışında bir konuşma yapan projenin eş güdümcülerinden Doç. Dr. Haldun Şekerci, şu ifadeleri kullandı:

Benim 'fedakârlıklar projesi' olarak adlandırdığım bu projede projenin çalışanları gönüllü olarak inanılmaz fedakârlıklarda bulundular. Arkadaşlarımızdan Tahir İyioğlu, annesini kaybettiğinin ertesi günü proje devam etsin diye çıkıp geldi. Hasta olsak da, derse girsek de, idari işlerle uğraşsak da, kariyer yapmaya çalışsak da, akademik çalışma yapmak zorunda olsak da bu projeden vazgeçmedik. 8 milyon TL bütçeli bir projeyi tek kuruş maddi fayda elde etmeden sürdürdük. Fakat bizimle temas eden yüzlerce insana samimiyetimize ve dürüstlüğümüze inadı. Bugün onların sertifikalandığı bir gün. 

Bu proje ile şehrimize bir kuyumculuk, takı tasarım, kıymetli taş işleme fabrikası kazandırdık. Şehrin ileri gelenleri bu yapıya sahip çıktığı sürece bu yapı yaşayarak istihdam ve şehre katma değer yaratabilecek düzeydedir. Bu proje ile engellilerimizin artık bir umudu var artık onların istedikleri zaman var olan imkânların nispetinde çalışabilecekleri çalışmak yanında sosyalleşebilecekleri bir tesisleri oldu. Artık bir iş kolunda zanaatkâr oldular ve meslekleri oldu. Bu şehre ilk tohumu engelli kardeşlerimizle ekmek tüm ekmeyi planladığımız tohumlara rağmen bu açıdan bizce çok ayrıca anlamlı oldu.

Bizim yeşerttiğimiz bu şehrin umuduna elini taşın altına koyacak şerhsiz şartsız menfaat gütmeyen cesur yüreklere 'Hadi' diyoruz. Lütfen çoğu yerde olduğu gibi, bu, burada kalmasın biz karşılık verecek şekilde sizi bekliyoruz. Bu umudun dal verip şehre gölge veren bir ağaç olması için lütfen yardımcı olunuz.

PROF. DR. UYSAL PROJEYİ DEĞERLENDİRDİ

Etkinliğe gönderdiği bir video mesajla aktılan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi:

Prof. Dr. Kâzım Uysal'ın konuşma metnine ulaşmak için tıklayınız.

GENEL SEKRETER OĞUZ: BU PROJELERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Etkinlikte bir konuşma yapan Zafer Kalkınma Ajanı Genel Sekreteri Veli Oğuz, projeye ilişkin görüşlerini şöyle ifade etti:

Güzel bir projenin güzel bir etkinliğinde bir aradayız. 2019-2022 aralarında 349 proje önerisi aldık. 58 tanesini bakanlığa sunduk, 46 tanesi başarılı oldu. %79’luk bir başarı oranını yakaladık. Bu 46 proje kapsamında 948 tane istihdam ön görüyor. Aynı zamanda atıl binalar ekonomiye kazandırılacak. 

O kadar sıkıntıya rağmen bu projenin başarılı olması ayrı bir güzellik. Engelli kardeşlerimiz için yaptığımız bu alt yapı, sadece engelli kardeşlerimize hizmet etmeyecek, öğrencilerimize ve sektörün diğer paydaşlarına da hizmet edecek. Biz bu 46 projenin 12 tanesini Kütahya’mıza kazandırdık. Bu projeleri biz çok önemsiyoruz. Bu kadar emeğin verilmiş olması, bu kadar destekçinin var olması çok kıymetli olduğunu gösteriyor. Ben projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum.

BAŞKAN IŞIK: ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ÜRETEN İNSANLAR OLDULAR

Konuşmasına projede katkısı olan herkese teşekkür edierek başlayan Prof. Dr. Âlim Işık, düşüncelerini şöyle ifade etti:

Kütahya zanaat ve halk sanatları alanında dünyada 59 şehirden birisi. Kütahya çok kıymetli bir şehir. Dünya bizi zanaat ve halk sanatları şehri olarak biliyor. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımıza farklı bir gözle bakılıyordu. Şimdi üreten insanlar olmaya başladılar. Bu şehrin unutulmuş değerlerini veya unutulmaya yüz tutmuş değerlerini yeniden gündeme taşıdığınız için teşekkür ediyorum. Zor bir projeydi, o zor zamanlarda herkes taşın altına elini koyarak projenin tamamlanması sağlandı. Kütahya için bir araya gelirsek her şeyi başarabiliriz. Belediye olarak biz bu tür projelere her zaman destek vereceğiz. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

VALİ YARDIMCISI GÜNEY: ENGELLİLER SOSYAL HAYATIN İÇİNDE OLSUN İSTİYORUZ

Etkinlikte katılımcılara hitap eden Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney ise şunları söyledi:

Valilik, belediye, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarımızın bir araya gelmesi ülkemizde zor oluyor. Bu projede bir araya geldiğimiz için çok mutluyum. Nüfusumuzun %7’si engelli. Engellilerimize karşı yapmamız gereken birçok vazife var. Biz valilik olarak istiyoruz ki, engelli sosyal hayatın, eğitim hayatının, istihdam hayatının içinde olsun. Engelliye yönelik yapılan her şey çok güzel ancak yetersizdir. Bu projeyi hazırlayan, ilk akla getiren, teklif eden, yazan, çizen, onaylayan herkese teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum.

Protokol konuşmalarının ardından etkinlik, projeyi tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının protokol üyeleri tarafından verilmesiyle sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Aralık 2022, Pazartesi / 1141 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü güzel sanatlar fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler