DPÜ Eğitim Fakültesinden Öğretmenler Günü Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle program düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Öğretmenler Günü programı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon'da düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

PROF. DR. TERZİ: GELECEKTE SİZ ÖĞRETMENLERİ GİTTİĞİMİZ HER YERDE GÖRMEK İSTİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi şunları söyledi:

Değerli öğrencilerimiz geçen hafta sizler burada olmadığınız için etkinliğimizi bu haftaya erteledik. Öğretmenler Günü sadece bir gün değildir; Bence her gün öğretmenler günüdür.

DPÜ Eğitim Fakültesi olarak yakaladıkları uyumun çeşitli başarıları getirdiğini belirten Prof. Dr. İrfan Terzi, "Biz KPSS'de fen bilgisinde Türkiye birincisiyiz. Bununla her zaman iftihar ediyoruz. Matematikte beşinciyiz inşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Diğer bölümlerimiz de fena değil. Yani fakültemizde öğretim üyesi sayısını hemen hemen tamamlamış durumdayız. Tek hedefimiz sizin burada kaliteli bir eğitim almanız. Daha önceki arkadaşlarınızda olduğu gibi gelecekte öğretmen olarak sizi gittiğimiz her yerde görmek istiyoruz. Bugün Kars’ta da Mardin’de de öğrencilerimiz var. Kütahya’da da öğrencilerimiz var. Hatta yurt dışında öğrencilerimiz var. Bunlarla gurur duyuyoruz. Öğretmenlik mesleği dediğimiz zaman çok önemli bir meslekten bahsediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda şehit öğretmenleri de anan Prof. Dr. Terzi, "Aybüke’yi, Ayşegül’ü ve benim değerli sınıf arkadaşım Rüstem Şen'i rahmetle anıyorum. Konuşmamı Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle kapatmak istiyorum. 'Milletin kurtarıcıları yalnız ve ancak öğretmenlerdir'. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun arkadaşlar" diyerek sözlerini tamamladı.

GÜRSOY: SİZLERİN İNSANA ŞEKİL VERMEK GİBİ KUTSAL BİR GÖREVİ VAR

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Çini Sanatçısı Mehmet Gürsoy düşüncelerini şöyle ifade etti:

Ülkemizin geleceğinin teminatı çok değerli genç öğretmenlerim hepinizi saygı ile selamlıyorum. Yola çık ama yoldan çıkma diyor. Bilhassa öğretmen arkadaşlarımızın bu söze kulak vermesini isterim. Kimin ki zevki yok, irfanı yoktur. Kimin ki irfanı yok, vicdanı yoktur. Kimin ki vicdanı yok cananı yoktur. Kimin ki cananı yok, canı yoktur. Bu anlamda sizin cananınız da var. Canınız da var. İnsana şekil vermek gibi kutsal bir göreviniz var. Unutmayın ki devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım. Öğretmenler Gününüzü kutluyorum. Hepinize teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum.

PROF. DR. UYSAL: ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK HAYATINIZIN FELSEFESİ OLSUN

Gürsoy'un ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile hepiniz hoş geldiniz. Öğrenmek ve öğretmek tüm insanlığın görevidir. Öğrenmek ve öğretmek en kutsal meslektir. Sevgili gençler, hepiniz eğitimci olacaksınız. Öğrenmek ve öğretmek hayatınızın temel felsefesi olsun. Öğretmen adayı bütün arkadaşlarımın, tüm öğretmenlerimin ve eğitim camiasının öğretmenler gününü tebrik ediyorum. Gününüz hayırlı olsun.

Etkinlik müzik dinletisi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Aralık 2022, Perşembe / 1058 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler