Radyo Dumlupınar 18 Yaşında

Türkiye’nin en iyi üniversite radyosu unvanına sahip Radyo Dumlupınar, 18. yaşını Kütahya Valisi Ali Çelik’in davetiyle Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutladı.

Radyo Dumlupınar'ın 18. kuruluş yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kütahya Valisi Ali Çelik'in ev sahipliği ile Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Koyak, Radyo Dumlupınar Müdürü Mustafa Murat Aydın, DPÜ Radyo Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Soyer Zeyrek, geçmişte ve günümüzde Radyo Dumlupınar'da çeşitli görevler üstlenen öğrenciler, mezunlar ve akademisyenler katıldı.

Etkinlikte ilk sözü alan Mustafa Murat Aydın, Türkiye'nin En İyi Üniversite Radyosu ödülünü kazanan Radyo Dumlupınar'ın Radyo Dinleme Hizmetlerinin (RİAK) aylık olarak yayımladığı Mayıs 2022 tarihli raporunda Kütahya'nın en çok dinlenen radyosu konumuna yükseldiğinde, ulusal ve yerel radyolarında yer aldığı Türkiye'nin en çok dinlenen radyoları sıralamasında 80. sıraya kadar yükseldiğini kaydetti. Aydın, ayrıca davetlerinden ve katılımlarından dolayı Vali Ali Çelik'e, Rektör Prof. Dr. Uysal'a ve Genel Sekreter Koyak'a teşekkür etti.

Rektör Uysal, ise düşüncelerini "Sayın Valim, DPÜ olarak Radyo Dumlupınar'a ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. DPÜ'de radyoya gönül veren herkes, kendilerine ayırabildiğimiz çatı katında radyo aşkıyla, yayıncılık aşkıyla çok büyük işler başarıyorlar. Çalışmalarını yakından takip ettiğim Radyo Dumlupınar'a geçmişten bugüne emek veren herkesi kutluyorum. Nice 18 seneler ve nice büyük başarılar diliyorum" diyerek ifade etti.

Etkinlikte katılımcılara hitap eden Kütahya Valisi Ali Çelik, "Yayın hayatı boyunca elde ettiği başarılarla ilimizi gururlandıran, Kütahya’mızın göz bebeği Radyo Dumlupınar’ın kuruluşunun 18. yılını kutluyorum. Kuruluşundan bugüne emek verenlere ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Nice başarı dolu yıllarınız olsun" dedi.

Vali Çelik'in Radyo Dumlupınar'a teşekkür belgesi verdigi törende Radyo Dumlupınar tarafından da Çelik'e Kütahya Çeşmesi'nin bir modeli, Genel Sekreter Koyak'a ise özel üretim bir radyo hediye edildi.

Protokol üyelerinin ve Radyo Dumlupınar ekibinin 18. yaşa özel hazırlanan pastayı kesmesinin ardından etkinlik Şair İsa Kahraman'ın seslendirdiği türküler ile sona erdi. Etkinliğin ardından Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi'nde görev yapan Alparslan Dinçer ve Cemal Ak tarafından Radyo Dumlupınar ekibine merkezi tanıttı. Tanıtım sırasında radyo ekibi hem Kütahya el işçiliğinin en güzel örneklerini hem de Kütahya için hazırlanan 3 boyutlu sanal turu deneyimleme olanağı buldular.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Kasım 2022, Çarşamba / 1010 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, radyo dumlupınar,

Bu Kategorideki Diğer Haberler