DPÜ GSF’de Buluşma 5 Karma Sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Buluşma adlı sergi gerçekleştirildi.

DPÜ GSF tarafından Buluşma 5 adlı sergi düzenlendi.

Zafer Sergi Salonu'nda açılan ve üniversitemizde eğitim almış akademisyenlerin eserlerinin sergilendiği Buluşma 5 adlı sergi için düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, eserleri sergilenen akademisyenler, üniversitemizin akademik ve idari personelleri, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

Son iki yıldır Covid-19 tedbirleri kapsamında, sanal olarak düzenlenen sergi, bu yıl yüz yüze hayata geçecekti.

Serginin açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Levent Mercin şu ifadeleri kullandı:

Bu sergi ilk olarak Öğr. Gör. Figen Yavuz'un fikriyle ortaya çıktı. Kendisi bir gün yanıma gelip 'Neden mezun akademisyenlerimizi bir araya getirmiyoruz' diye sordu. Bu fikir de bana çok uygun geldi. DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi mezun ettiği sanat eğitimcisi, tasarımcı ve animasyon sanatçıları ile Türk sanat ve tasarım tarihine önemli katkı sağladı. Mezun ettiği öğrenciler arasında hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki farklı üniversitelerde görev yapan çok sayıda akademisyenin olduğu biliniyor. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde dünyanın ise belirli ülkelerinde fakültemizin mezunlarının görev yapıyor olduğunu bilmek, bu fakültenin bir ferdi olarak bize sonsuz bir mutluluk ve gurur veriyor. Bu birikimle hazırlanan sergimize hoş geldiniz.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, açılış konuşmasında "Sanat medeniyetin göstergesidir. Sanatçı olduğu yeri değiştirir. Sanatçı hem kendine hem de vatanına milletine faydalı olan kişidir. Bunu biliyorum çünkü şahit olduğum örnekler var. Kütahya hak ettiği yeri alacaksa sanatın öne çıkması gerekiyor. Bunda da Güzel Sanatlar Fakültemize çok iş düşüyor. Kendileri çok iyi çalışıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu sergide bulunmaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Açılışın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve misafirler tarafından gezilen sergi Zafer Sergi Salonu'nda 28 Kasım- 4 Aralık 2022 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Kasım 2022, Çarşamba / 775 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü güzel sanatlar fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler