Tavşanlı’da Diyabette Beslenme ve Yiyecek İçecek İşletmelerine Yansımaları Konuşuldu
Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültemiz (DPÜ TUBİF) Diyabette Beslenme ve Yiyecek İçecek İşletmelerine Yansımaları başlıklı söyleşi düzenledi.
DPÜ TUBİF, Diyabette Beslenme ve Yiyecek İçecek İşletmelerine Yansımaları başlıklı söyleşi yaptı.
Tavşanlı Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde Fakültemizin Gastronomi Sohbetleri Dizisi kapsamında gerçekleşen söyleşide DPÜ TUBİF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kansu Gençer, moderatörlük görevini üstlenirken Diyetisyen Sümeyye Korkmaz, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Selma Güngör, Yiyecek İçecek İşletmeleri Alan Öğretmeni Nuray Akca ise konuşmacı olarak yer aldı.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide diyabet hastalığından korunmak için dikkat edilmesi gerekenler, diyabetin belirtileri, beslenme ve yaşam düzeni hakkında bilgiler verildi. Bunun yanı sıra yiyecek içecek işletmelerinde diyabet hastalığına yönelik uygulanan düzenlemeler ve güncel gelişmeler hakkında katılımcılara açıklamalarda bulunuldu.
Etkinlik konuşmacılara çiçek sunumunun ardından sona erdi.