Tavşanlı MYO’da Avrupa’da Eğitim ve Erasmus Fırsatları Tanıtıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu ve Kütahya Valiliğinin ortaklaşa düzenlediği seminerde öğrencilerimize Avrupa’da eğitim ve Erasmus fırsatları aktarıldı.

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda Avrupa’da Eğitim ve Erasmus Fırsatları etkinliği gerçekleştirildi.

Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik  Avrupa Birliği gönüllülük ve Erasmus Projeleri gibi öğrencilere vizyon katan ve kişisel gelişime katkı sunan yurt dışı programların öğrencilerimize faydasına değinerek bu fırsatların öğrencilik yıllarında kaçırılmaması gerektiğine dikkat çekti.

HEM PROJELER HEM DE BAŞVURU YOLLARI AKTARILDI

Kütahya Valiliği AB ve Dış İlişkiler Birimi Uzmanları Esra Kaya ve İsmail Volkan Yoluç'un konuk olduğu etkinlikte, öğrencilerimizin yararlanabilecekleri Erasmus programı içerisinde yer alan gönüllülük projeleri (ESC), gençlik değişim programları, staj programları ve Erasmus+ öğrenci değişim programları hakkında bilgiler verilerek projeye başvuruların nasıl yapılacağı anlatıldı.

Öğrencilerimizin yoğun ilgisi gösterdiği etkinlikte daha önce bu programlardan yararlanan ve Erasmus programları kapsamında yurt dışında bulunmuş Makine Mühendisi yüksek lisans öğrencisi Seray Öden ve Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir, deneyimlerini ve Erasmus programlarının faydalarını öğrencilerimizle paylaştılar. Ardından oğlu ve kızı gönüllülük projesi kapsamında yurt dışında bulunan Özel Kalem Memurumuz Ersin Aslan öğrencilere programın çıktılarını, çocuklarına katkısını ve maliyetlerini öğrenci velisi gözüyle değerlendirdi.

EtkinliK öğrencilerimizin konuklara yönelttiği soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Ekim 2022, Pazartesi / 622 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü tavşanlı meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler