Kütahya Tasarım Teknokent ile Bilkent Cyberkpark İş Birliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve beraberindeki heyet Ankara ziyaretinde bir çok iş birliğine imza attı.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve beraberindeki heyet Ankara ziyaretinde bir çok iş birliği gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ve DPÜ Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Şen eşlik etti.

İlk ziyaretler Çankaya ve Bilkent üniversitelerin rektörlüklerine yapıldıktan sonra Kütahya Tasarım Teknokent'e Mentör olarak atanan Türkiye'nin en başarılı ikinci teknokenti olan Bilkent Cyberpark’a geçildi. Burada Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin ve Bilkent TTO Direktörü Dr. Atilla Hakan Özdemir tarafından üniversite heyetimize hem bilgilendirmeler yapıldı hem soru cevaplarla teknoloji geliştirme bölgeleri ve TTO'lar masaya yatırıldı.

Bu yıl TÜBİTAK 1601 BİGG Uygulayıcı Kuruluş çağrısına ilk defa DPÜ TTO AŞ ile başvuru yapacak olan DPÜ, Bilkent Cyberpark ile ortak hareket edecek. Toplantının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikler Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit ziyaret edilerek Kütahya Teknokent'in ihalesi tamamlanan ve temel atma aşamasına gelinen yeni binasına dair bilgilendirme yapıldı.

Ziyaretler plaket sunumu ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Ağustos 2022, Çarşamba / 1212 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler