DPÜ Tavşanlı MYO’da Lavanta Hasadı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Yerleşkesi’nde Tavşanlı Meslek Yüksekokulu tarafından yetiştirlen lavanta fidelerinden ilk hasat yapıldı.

DPÜ Tavşanlı Yerleşkesine dikilen lavanta fidelerinin ilk hasadı yapıldı.

Tavşanlı Meslek Yüskekokulumuzdan yerleşkemizdeki hasada ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Öncesinde düzleştirme, sürme, taş toplama, gübreleme ve tekrar düzleştirme işlemlerinin yapılarak tarıma elverişli hale getirilen araziye dikilen lavanta fideleri, Tavşanlı MYO personeli tarafından yapılan titiz bakım sayesinde hızla geliştiler. Dikimleri henüz bir yılını doldurmamasına rağmen verimli şekilde gelişen ve çiçek açan lavanta bahçesi, 2023'ün bahar aylarından başlayarak ziyaretçilerini bekliyor. Daha önceki yıllardan dikilmiş olan ve bu yılki bakımla yüksek verim elde edilen 30 adet lavanta bitkisi ile birlikte yeni lavantaların hasadı bu hafta yapıldı. DPÜ Tavşanlı Yerleşkesinde önümüzdeki yıl 2 bin 500 adet lavanta bitkisinin hasadının yapılması beklenmektedir.

Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Lavanta bitkisinin tıbbi aromatik bitki olmasının yanı sıra görselliği ve kokusu ile insanları çektiğini, şehre yakın ve görselliğine önem verilen lavanta bahçesinin Tavşanlı halkı ve Tavşanlı-Balıkesir kara yolunu kullanan yolcular için de önemli bir ziyaret yeri olacağını belirtti. Geçtiğimiz aylarda Çanakkale Köprüsünün ulaşıma açılmasıyla Tavşanlı MYO'nun önünden geçen Kütahya - Balıkesir kara yolunda hareketlilik arttı. Ayrıca DPÜ Tavşanlı Yerleşkesi'nde okuyan öğrencilerimiz de yeni dönemle birlikte lavanta bahçesi ve lavanta kokuları içinde öğrenimlerini sürdürecekler.

Lavanta bahçesinin oluşmasında meslek yüksekokulumuza destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'a, Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Topal'a, Tavşanlı Özel İdare Müdürü Ali Ertürk'e, Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Sinan Özdağ'a, Karayolları Genel Müdürlüğü Emet Bölge Şefi Osman Girgin'e, Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar'a, Renesco Firması Biyogaz İşletme Müdürü Mehmet Yiğit'e ve özellikle Afyon Sandıklı’dan lavanta tecrübelerini okulumuzla paylaşan Orman Endüstri Mühendisi Ahmet Akıncı'ya teşekkür ediyorum.

Hasadın ardından lavanta bahçesinin ilk ürünlerinden yaptırılan lavanta buketleri hatıra olarak DPÜ Rektörlüğü ile Tavşanlı'daki Kaymakamlık Başsavcılık, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Müftülük makamlarına hediye edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Ağustos 2022, Salı / 1002 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler