DPÜ’ye Ukrayna ve Azerbaycan’dan Akademisyen Hareketliliği

Erasmus+ KA107 Ortak Ülkelerle Hareketlilik kapsamında Ukrayna ve Azerbaycan’daki toplam üç üniversiteden 14 akademisyen, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde eğitim aldılar.

DPÜ, Azerbaycan ve Ukrayna'dan eğitim almak için gelen akademisyenleri ağırladı.

Erasmus+ KA107 Ortak Ülkelerle Hareketlilik kapsamında Ukrayna’da bulunan Igor Skorsky Kiev Politeknik Enstitüsü ve Zhytomyr Devlet Üniversitesinden 13 akademisyen ile Azerbaycan Teknik Üniversitesinin proje ve inovasyondan sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. Subhan Namazov DPÜ'ye personel hareketliliği gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve İleri Teknolojiler Merkezinde üniversiteler arasındaki dayanışma ve iş birliğini artırmak üzere çeşitli görüşmeler yapıldı. Ayrıca, Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği proje koordinasyon toplantısı ile birlikte yapılacak yeni projeler için ilk adım atıldı.

Ziyaretlerin kapanış toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez'in ve Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Yunus Şişman'ın katılımıyla Rektörlük Toplantı Salonu'nda yapıldı. Prof. Dr. Uysal buradaki konuşmasında "Ukrayna halkı zor günler geçiyor. Bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. İleride üniversitelerimiz arasındaki iş birliğinin, giden-gelen öğrenci ve personel sayısının ve projelerin hacminin artmasını bekliyoruz” dedi.

Toplantının ardından Ukrayna Fahri Konsolosu Erkan Güral'ın katıldığı sertifika töreni yapıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Ağustos 2022, Çarşamba / 1946 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler