DPÜ YÖK Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinde 6 Bayrak Kazandı

Yükseköğretim Kurulunun düzenlediği Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde son iki yılın en çok bayrak kazanan eğitim kurumu olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, bu yıl 6 binası için Sosyokültürel Erişilebilirliği simgeleyen mavi bayraklar kazandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 6 binasına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından mavi bayrak verildi.

Yükseköğretim Kurulunun öğrenim gören engelli öğrencilerin fiziksel mekânlara, eğitsel olanaklara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği Engelsiz Üniversiteler Ödülleri için bu yıl düzenlenen törende Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 6 binası, Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik ölçütlerinin sağlandığını temsil eden Mavi Bayrak kategorisinde ödül aldı. Kazanılan bu ödüllerle birlikte, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ve Tavşanlı Uygulamalı Bilimler fakültelerimiz ile Emet, Pazarlar ve Simav meslek yüksekokullarımızda YÖK’ün Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirliği temsil eden mavi bayrağı dalgalanacak.

PROF. DR. UYSAL: BU BAŞARIDA EMEĞİ OLAN PERSONELİMİZİ KUTLUYORUM

Üniversitemizin kazandığı mavi bayraklarla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi:

DPÜ'nün 2018'de Kütahya Valiliğinin 6 binamıza Erişilebilirlik Belgesi vermesiyle toplamaya başladığı ödüller, 2019'da Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığından aldığımız Eğitimde Erişilebilirlik Ödülüne ödülle devam etti. 2020'de ise YÖK Engelsiz Üniversite Ödüllerinde 13 turuncu ve 1 mavi bayrakla o yılın birincisi olduk. Ertesi yıl da 10 yeni turuncu bayrakla hem o yıl hem de genelde 23 turuncu ve 1 mavi bayrakla birincilik elde etmiştik. Sadece Evliya Çelebi Yerleşkemiz değil, ilçelerde de bu çalışmaları yürüttük ve söz verdiğimiz gibi, DPÜ'nün turuncu bayrak alacak binası neredeyse kalmadı.

Yakın zamanda devraldığımız birkaç binamız dışında YÖK'ün turuncu bayrak ölçütlerine göre mekânda erişilebilirliği büyük ölçüde sağladıktan sonra, çalışmalarımızı sosyokültürel erişilebilirliği simgeleyen Mavi Bayrak kazanma üzerinde yoğunlaştırdık ve bu yıl da üç fakülte ve üç meslek yüksekokulumuzda toplamda 6 mavi bayrak ödülü kazandık. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak kazanılan bu 6 bayraktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum ve bu başarıda emeği geçen idari ve akademik tüm personelimize teşekkür ediyorum.

‘ENGELSİZ MUTLU BİR HAYAT İÇİN, DPÜ’YÜ SEÇİN’

Üniversite tercih dönemi devam ederken engelli adaylarımıza da seslenen Rektörümüz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin engelli öğrencilerimize sahip çıkmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için var gücü ile çalıştığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

İnşallah yakında tüm binaları ve sosyal alanları erişilebilir bir üniversite olacağız. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, sadece fiziki engelleri kaldırması yerleşkelerini, sosyal tesislerini ve eğitim binalarını engelsiz yapması ile değil, sadece engelli hayatını kolaylaştırıcı teknolojiler geliştirmesi ile değil, insani duruşu ile sevgi ve muhabbeti ile de engelli kardeşlerimizin yanındadır. Engelli insanımıza sahip çıkmayı en kutsal görev kabul ediyoruz. Son olarak, öğrenci adaylarımıza ‘Engelsiz ve mutlu bir hayat için, DPÜ’yü seçin’ diyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Ağustos 2022, Salı / 1292 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler