Tavşanlı Yerleşkemiz Gelişmeye Devam Ediyor

Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuz tarafından Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğünün desteğiyle yapılan çevre düzenlemesinin ardından Tavşanlı Yerleşkemizde 25 dekarlık alan işlenmeye elverişli duruma getirildi.

DPÜ Tavşanlı MYO, Tavşanlı Yerleşkemizde çevre düzenlemesi yaptı.

Meslek yüksekokulumuzdan yapılan açıklamada, DPÜ Tavşanlı Yerleşkesi'nde atıl durumdaki bölgelerin üniversitemize kazandırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında ve DPÜ'nün çözüm ortaklarından Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğünün de desteğiyle 25 dekarlık bir alan daha işlenmeye hazır duruma getirildiği bildirildi.

"ALAN TARIM VE AĞAÇLANDIRMAYA UYGUN DURUMDA"

İçinde lavanta bahçesi, Şehitler fidanlığı, biyoyakıt ünitesi bulunan Tavşanlı Yerleşkemizin planlı bir şekilde geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydeden DPÜ Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, "Yerleşkemiz içindeki Tavşanlı MYO binasının kuzey kısmında olan ve taşlık, dik eğimli, dere yataklı, engebeli ve işlenmeye uygun olmayan arazi üzerinde iyileştirme çalışmaları yapıldı. Kazandığımız alanada enerji bitkileri, lavanta, aromatik bitkileri yetiştirebiliriz. Ağaçlandırma ve hatta tarım da yapılabilmemiz de mümkün. Ayırca bu alanda yürüyüş yolu olmasını da planlıyoruz. Yapacağımız görüşmelerin ardından buradaki tasarrufun ne olacağına karar vereceğiz" dedi.

Kazanılan alanın yerleşkemizin Tavşanlı'ya yakışır duruma getirilmesi için önemli bir adım olduğunu kaydeden Prof. Dr. Çelik, "Yapılan düzenleme çalışmalarına destek sunan Tavşanlı Orman İşletme Müdürümüz Sinan Özdağ başta olmak üzere Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğümüzün tüm personeline DPÜ Tavşanlı MYO olarak teşekkür ederiz" diyerek çalışmada emeği geçenleri kutladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Temmuz 2022, Perşembe / 931 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler