DPÜ Tavşanlı MYO Mehmetçik Yürüyüşüne Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu, Vakıf Köyü’nde gerçekleştirilen Büyük Zafer’in 100. Yılı Kutlamaları kapsamında Mehmetçik Yürüyüşü’ne katıldı.

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu, Mehmetçik Yürüyüşü'ne katıldı.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Büyük Zafer’in 100. yılı kutlamaları nedeniyle düzenlenen ve Kütahya Valisi Ali Çelik, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Ticaret Odası Başkanı Davut Efe, Tavşanlı MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Deniz Kaptan ve akademisyenlerimizin çok sayıda kurum, kuruluş ve STK yetkilerinin, öğrencilerin ve sivil halkın katılımıyla gerçekleştirilen 12 km’lik doğa yürüyüşü, Vakıf Köyü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için dua edilmesiyle başladı.

Yürüyüşe katılanlar Ehrami karaçamı ve ebe karaçamının yanı sıra ıhlamur, ardıç, saçlı meşe ağaçları, şırıl şırıl akan deresi ve doğal ballara ev sahipliği yapan mağaralarıyla muhteşem bir zenginliği keşfetme olanağı buldular. Doğanın benzersiz bir zenginlik sunduğu bölgede yapılan Mehmetçik Yürüyüşü’nde dev Türk bayrağı açıldı. Ayrıca Vakıf Çamlığı içinde bulunan tarihi Mehmetçik Mezarı ziyaret edildi. Vakıf Köyü’ne giderken Karcık Köyü’nde bulunan Şehit Halil İbrahim Öztürk ve Ali Köyü’nde bulunan Şehit Salim Kahraman’ın mezarları da ziyaret edilerek dua edildi.

Tavşanlı MYO'dan etkinliğe ilişkin olarak yapılan açıklamada "Doğa yürüyüşünü düzenleyen Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe’ye, misafirperverlikleri ile bizi ağırlayan Vakıf Köyü halkına ve köy muhtarı Ahmet Ali Bilge’ye teşekkür ederiz" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Haziran 2022, Salı / 621 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler