DPÜ’de Kütahya’dan Dumlupınar’a Fotoğrafçılık Maratonu Etkinlikleri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Valiliği himayesinde Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneğinin (EÇFOD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle, 24-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Zaferin 100. Yılında Kütahya’dan Dumlupınar’a Fotoğrafçılık Maratonu’nun paydaşlarından biri oldu.

DPÜ'nün paydaşı olduğu Zaferin 100. Yılında Kütahya’dan Dumlupınar’a Fotoğrafçılık Maratonu için geri sayıma geçildi.

Üniversitemiz, Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin kesin zaferle sonuçlandığı Kütahya'da, Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği (EÇFOD) ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun (TFSF) destekleri ile Zaferin 100. Yılında Kütahya'dan Dumlupınar'a Fotoğrafçılık Maratonu adıyla düzenlenecek yarışmanın paydaşlarından biri oldu. Şehitlerimizi anmak, fotoğrafın, sosyal medyanın gücünü kullanarak manevi duyguları geliştirmek ve Büyük Zafer’i geleceğe taşımak amacıyla düzenlen yarışma, dijital, renkli veya siyah-beyaz fotoğraf, ile drone fotoğrafı olmak üzere iki kategoride düzenlenecek.

Başvuruların 24 Haziran’da başlayacağı yarışmada, kategori birincilerine 10 bin, ikincilerine 7 bin, üçüncülerine ise 5 bin TL ödül ile madalya sunulacak. EÇFOD'dan yapılan açıklamada yarışmada ayrıca Şehit Sancaktar Özel Ödülü'nün de verileceği açıklandı.

Etkinlikler kapsamında DPÜ'de 25 Haziran günü sergi ve sunumlar düzenlenecek.

"FOTOĞRAFÇILAR MARATONU HERKESE AÇIK"

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek Fotoğrafçılar Maratonu da 24-25-26 Haziran tarihlerinde Kütahya şehir merkezi ve Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin geçtiği Altıntaş ve Dumlupınar ilçelerindeki şehitlik ve anıtlarda gerçekleştirilecek.

Yarışma ve maraton hakkında bir açıklama yapan Kütahya Valisi Ali Çelik, etkinliklerin herkese açık olduğunu söyleyerek “Fotoğraflarıyla tarihi durdurmak ve geleceğe not düşmek isteyen herkesi Büyük Zaferimizin 100. yılında, kurtuluşun şehri Kütahyamıza bekliyoruz. 30 Ağustos Zaferi’nin en özel karelerini görmek için sabırsızlanıyoruz. Büyük Zafer’in 100. yılına layık bir kutlama için tüm Kütahya iş ve gönül birliği içerisinde çalışıyor. Bu kapsamda bu yarışmaya verdikleri destekten dolayı Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonuna teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan EÇFOD tarafından hazırlanan Fotoğrafçılar Maratonunun akışı ve şartnamesi de kamuoyuyla paylaşıldı.

Etkinliğin ayrıntılarına ve şartnameye erişmek için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Haziran 2022, Çarşamba / 1068 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler