Şaphane MYO Öğrencilerine Afet Eğitimi

DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, Öğr. Gör. Ali Telli’nin verdiği Afet Farkındalık ve Kurtarma Ekipmanları eğitimlerine katıldılar.

Şaphane MYO öğrencilerimize Afet Farkındalık ve Kurtarma Ekipmanları eğitimleri verildi.

Kütahya AFAD İl Müdürlüğü Eğitim Salonu'nda verilen eğitimlere KTBMYO akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Ali Telli ile Şaphane Meslek Yüksekokulu Afet Yönetimi bölümü öğrencilerimiz katıldı.

Afet Farkındalık eğitiminde, afetlerden önce alınması gereken önlemler, afet anındaki doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Ayrıca afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için alınacak önlemlerin önemine vurgu yapıldı.

Eğitimin ardından katılımcılara AFAD Müdürlüğüne ait tam donanımlı Kurtarma aracı ve araca ait tüm ekipmanlar uygulamaları olarak tek tek tanıtıldı. Eğitime katıldıkları için kendilerine afet çantası hediye edilen öğrencilerimiz, Yerleşkemizde devam eden Zafer Bilim ve Kültür Şenliği'ne katıldılar.

Eğitim ve şenlikler hakkında görüşlerini açıklayan öğrencilerimiz, teknik geziyi organize eden Şaphane MYO yöneticilerine teşekkürlerini sundular.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Mayıs 2022, Cuma / 631 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler