Pazarlar MYO’da İki Festival Birden

DPÜ Pazarlar Meslek Yüksekokulu, ilk kez düzenlenen Çölyak ve Tasarla & Tabakla festivallerine ev sahipliği yaptı.

DPÜ Pazarlar Meslek Yüksekokulunda iki ayrı festival gerçekleştirildi.

MYO bahçesinde 9 Mayıs Çölyak Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen 1. Çölyak Festivali'ne Pazarlar Kaymakamı Burhanettin Yavaşi, Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muammer Gavas,  MYO Müdürümüz Prof. Dr. Semra Durmuş Acer, Kütahya Çölyak Derneği Başkanı Nuray Sayıner, Uşak Çölyak Derneği Başkanı Ömre Aydın, akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlikte Uzm. Dr. Şennur Doğan, Diyetisyen Öznur Akyaz çölyak konusunda eğitim sunumlarını yaparak katılımcıları çölyak hastalığı konusunda bilgilendirdiler. Konuşmaların ardından Doğan ve Akyaz'a Prof. Dr. Muammer Gavas tarafından hediyeler sunuldu.

LEZZET VE SANAT AYNI TABAKTA BULUŞTU

Pazarlar MYO Kütüphanesi'nde düzenlenen 1. Tasarla & Tabakla Festivali'ne ise Rektör yardımcımız Prof. Dr. Muammer Gavas, DPÜ GSF Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Pazarlar MYO Müdürümüz Prof. Dr. Semra Durmuş Acer, etkinliğin düzenlenmesi fikrini ortaya atan GSF öğretim üyemiz Doç. Dr. Oya Aşan Yüksel, akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Pazarlar MYO Gıda Teknolojisi programı öğrencilerimizin belirlediği yemeklere göre GSF öğrencilerimizin tabak tasarımı yaptığı ve aynı tabakta sanatla lezzerin buluştuğu festivalde yemek ikramları, müzik dinletisi, dans ve yarışma etkinlikleri de düzenlendi. Festivalde birinciliği Uzak Doğu tarzında hazırlanan tabak kazandı. Yarışmada birinci olanlara ödülleri Prof. Dr. Muammer Gavas tarafından verildi.

Etkinliklerle ilgili olarak Pazarlar Meslek Yüksekokulumuzdan yapılan açıklamada festivallerin düzenlenmesine emek sunan akademisyenlerimize, protokol üyelerine, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Mayıs 2022, Cumartesi / 1209 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler