DPÜ Saygın Üniversiteler Arasında İlk %10’da

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dünya Üniversite Sıralaması Merkezinin (CWUR) hazırladığı listede ilk %10’luk dilim içerisinde kendine yer buldu.

DPÜ dünyanın en saygın üniversiteleri arasında %10’luk dilim içerisinde yer aldı.

Dünya Üniversite Sıralaması Merkezi (CWUR) tarafından hazırlanan ve mezun başarısı, araştırma performansı, eğitim kalitesi, saygınlık derecesi gibi ölçütlere dayanarak yaklaşık yirmi bin yükseköğretim kurumu için oluşturulan ve 2022-23'te yayımlanacak olan Global 2000 sıralamasında DPÜ, dünya genelinde 19.788 üniversite arasında en iyi %9,9'luk dilimde yer alma başarısı gösterdi.

CWUR’dan yapılan açıklamada, dünyanın dört bir yanından öğrenciler, akademisyenler, üniversite yöneticileri tarafından güvenilen, tarafsızlık, şeffaflık ve tutarlılık ile tanınan yetkili küresel üniversite sıralamalarını yayımlandığı bildirildi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Mayıs 2022, Çarşamba / 2720 defa okundu.