Prof. Dr. Kâzım Uysal’dan Engelli Derneklerine Ziyaret

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Kütahya’daki engelli derneklerine ziyarette bulundu.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya'daki engelli derneklerini ziyaret etti.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ve Kütahya Valiliği Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün eş güdümünde düzenlenen ziyarette Rektörümüze Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Necati Yakup Ünallı da eşlik etti. Kütahya Özel Eğitim ve Down Sendromlular Derneği, Kütahya Sempati Engelliler Spor Kulübü Derneği, Biyonik Kulaklıklı Çocuklar Derneği ve Kütahya Çinikent Özel Sporcular Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, ziyaretlere ilişkin şunları söyledi:

Engelli Öğrenci Birimimizin kurulduğu 2006 yılından bu yana ‘engelsiz bir üniversite’ hayaliyle yaşıyoruz. Üniversitemizde engelli bireylerle ilgili çok sayıda çalışma yürüttük. Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan Eğitim Alanında Erişilebilir kurum unvanını aldık. Bu alanda Türkiye’nin en iyi üniversitesiyiz. Bugün neredeyse binalarımızın tamamı engelli erişimine uygun ve bu konudaki eksiklerimizi gidermeyi sürdürüyoruz. 

Prof. Dr. Uysal, sözlerini "En büyük engel sevgisizliktir. Engelleri sevgiyle ortadan kaldıralım. Engel olmayıp destek olmamız gerekiyor. Engelsiz bir DPÜ hedefine ulaşmak ümidiyle bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum" diyerek tamamladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Mayıs 2022, Salı / 623 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler