DPÜ’de Sanat ve Lezzet Aynı Tabakta Buluşacak

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Pazarlar MYO Gıda Teknolojisi programı ile Güzel Sanatlar Fakültemizin Seramik ve Cam bölümü öğrencileri, Tasarla & Tabakla etkinliğinde bir araya gelecek.

DPÜ'de Tasarla & Tabakla etkinliği düzenlenecek.

Pazarlar MYO Kütüphanesi'nin ev sahipliğinde 12 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek etkinlikte Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümü öğrencilerimiz, Pazarlar MYO öğrencilerinin menülerine uygun tabak tasarımları yapacak. Tasarlanan tabaklar MYO öğrencilerimizin hazırlayacakları yemeklerle servis edilecek.

HEM YEREL HEM DE EVRENSEL LEZZETLER TANITILACAK

Dünya Çölyak Farkındalığı Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlik hakkında DPÜ Pazarlar MYO Müdürü Prof. Dr. Semra Durmuş Acer, şunları söyledi:

Etkinliğimizi Dünya Çölyak Farkındalığı Haftası kapsamında olduğu için 12 Mayıs günü Pazarlar MYO'da düzenleyeceğimiz Çölyak Festivali'yle beraber düzenleyeceğiz. Pazarlar MYO Gıda Teknolojisi programı ile Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümünün ortaklaşa gerçekleştireceği etkinlikte Gıda Teknolojisi öğrencilerinin menülerini, Seramik ve Cam bölümü öğrencilerinin menülere uygun seramik tabaklarıyla sunacağız. Etkinlik kapsamında belirlenen menülerin çölyak farkınalığına katkı sağlamasını ve yöresel lezzetlerin farklı sunum birliktelikleri ile beraber dünya mutfağına tanıtılmasını hedefliyoruz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2022, Pazartesi / 749 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler