DPÜ’de Çizgi Film Animasyon Festivali Heyecanı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 25-27 Mayıs tarihlerinde ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek 15. Çizgi Film Animasyon Festivaline ev sahipliğine ev sahipliği yapacak.

DPÜ'de 15. Uluslararası Çizgi Film Animasyon Festivali düzenlenecek

Güzel Sanatlar Fakültemizin Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan uluslararası katılımlı 15. Çizgi Film Animasyon Festivali'ne alanında uzman sanatçılar ve animasyon / oyun stüdyoları deneyimlerini paylaşacak ve öğrenci çalışmalarını değerlendirecek. 3 gün boyunca sürecek olan festivalde seminerler, atölye çalışmaları ve söyleşilerin yanı sıra Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin çalışmaları da sergilenecek.

Festival, bu etkinliklere ek olarak, 2020 Erasmus+ KA203 programı dâhilinde Universite Aix-Marseille tarafından yürütülen ve üniversitemizin Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve ULMER aracılığıyla paydaşı olduğu Erasmus+ Comix&Digital Projesi kapsamında 22-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında eş zamanlı gerçekleştirilecek etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Fransa, İtalya, İspanya’dan 14 uzman ve akademisyenin yanı sıra 28 öğrencinin katılacağı, Türkiye’den ise Çizgi Film ve Animasyon Bölümümüzden 8 öğrencimizin de dâhil olacağı atölye çalışmalarında spin-off geliştirilecek.

Güzel Sanatlar Fakültemizden yapılan açıklamada 15. Uluslararası Çizgi Film ve Animasyon Festivali ve Erasmus+ Comix&Digital Projesi ilgili daha ayrıntılı bilgiye anifest.dpu.edu.tr adresinden ulaşabileceği ve Festival süresince yapılacak tüm etkinliklerin de bu adresten canlı olarak yayınlanacağının bilgisi verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Mayıs 2022, Cuma / 1342 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler