Domaniç Hayme Ana MYO’dan Kütahya’nın Tarihine Ziyaret

DPÜ Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Dumlupınar Zaferi’nin 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde Dumlupınar ilçesindeki tarihi, kültürel mekanlar ve şehitliklerle Altıntaş’taki Zafer Anıtı ile Çavdarhisar’daki Aizanoi Antik Kenti’ne gezi düzenlendiler.

Domaniç Hayme Ana MYO öğrencilerimiz, Kütahya'nın üç ilçesini ziyaret etti.

Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından gerçekleştirilen ve Öğr. Gör. Esra Uyar ile MYO Sekreterimiz Ali Gezer’in eşliğinde düzenlenen geziye katılan öğrencilerimiz, gezinin Dumlupınar ayağında Kaymakam Buğra Karadağ ve Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç’ı da ziyaret ettiler. Kaymakam Karadağ ve Belediye Başkanı Akağaç, öğrencilerin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Gezi, daha sonra Dumlupınar Savaşları'nın gerçekleştiği alanların, kültürel mekânların, Dumlupınar Zafer Anıtı'nın ve Dumlupınar Şehitliği'nin ziyareti ile devam etti.

Buradan Altıntaş ilçesine geçen öğrencilerimiz, Altıntaş Kaymakamlığının görevlendirdiği rehber eşliğinde Zafertepeçalköy'deki Zafer Anıtı, Şehit Mehmet Sancaktar Anıtı, 30 Ağustos Zafer Alanı ve Afyonkarahisar sınırları içinde kalan Yıldırım Kemal Tren İstasyonu'nu ve Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'ni ziyaret ettiler.

Ziyaret konusunda bilgi veren Öğr. Gör. Esra Uyar, "Bu geziyi 'Kuruluşun ilçesi' Domaniç’ten 'Kurtuluşun toprakları' Dumlupınar’a öğrencilere millî benlik kazandırma, vatan, bayrak ve tarih şuuru verme gayesiyle gerçekleştirdik. Gezinin düzenlenmesine katkı sunan Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Mayıs 2022, Perşembe / 861 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler