DPÜ TÖMER’in Başarılı Öğrencileri İftarda Buluştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (DPÜ TÖMER) Türkçe öğrenerek lisans ve lisansüstü eğitimlerine başlayan uluslararası öğrencilerimiz TÖMER Doğlar Konağı’nda verilen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, TÖMER Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet Uslu ve TÖMER öğretim görevlilerinin katıldığı iftar yemeğinde bir araya geldi.

DPÜ TÖMER öğrencilerimiz Doğlar Konağı'nda verilen iftar yemeğine katıldı.

Merkezimizin kullanımına sunulan Doğlar Konağı'nda düzenlenen iftar etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, DPÜ TÖMER Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet Uslu ve TÖMER öğretim görevlilerimizin yanı sıra çok sayıda uluslararası öğrencimiz katıldı.

İftar programında konuşan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, uluslararası öğrencilerin dilimizi öğrenerek lisans ve lisansüstü programlarına devam eden ve başarılı olan öğrencilerin üniversitemiz için, bir gurur kaynağı olduğunu belirterek şunları söyledi:

Sizler DPÜ TÖMER’de Türkçe öğrenerek devam ettiği bölümlerde başarılı olan öğrencilerimiz olarak bizlere büyük bir mutluluk kaynağı oldunuz. Bu başarınızın üniversitemizde devam ettiğiniz sürece devam etmesini temenni ediyorum. Bu akşam iftarda bir araya gelen bu öğrencilerimizi görmek üniversitemizin uluslararası bir üniversite olma yolunda attığı adımların başarıya ulaştığını göstermektedir. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ve takdir ediyorum. Ortalamalarınızın 3 ve üzerinde olması derslerinizde gösterdiğinin başarının somut bir göstergesidir. Bu başarıda emeği geçen başta öğrencilerimizin Türkçe öğrenmesinde büyük çaba sarf eden ve bugün sizleri burada bir araya getiren TÖMER ekibimize ve fakültelerde sizlere ders veren öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu sayının giderek artmasını ve üniversitemize gelen tüm öğrencilerimizin eğitimlerini en güzel şekilde devam ederek ülkeleri için yetişmiş insan gücü olarak geri dönmelerini, ülkemizle kendi ülkeniz arasında bir köprü kurmasını canıgönülden istiyorum. Bu tablo bu isteğimizin de yakın zamanda gerçekleşeceğini gösteriyor. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum.

İftar programı Uysal tarafından başarılı öğrencilere günün hatırası olarak hazırlanan hediyeleri vermesi ile son buldu.    

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Nisan 2022, Çarşamba / 1550 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler