DPÜ TÖMER Küpecik Geleneğini Sürdürüyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (DPÜ TÖMER) Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler Kütahya’da bir Ramazan geleneği olarak bilinen Küpecik Manisi’ni Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın evine giderek söyledi.

DPÜ TÖMER öğrencilerimiz Küpecik Manisini Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ın evinde söyledi.

Öğrencileri karşısında gören Prof. Dr. Kâzım Uysal ve ailesi bu maninin uluslararası öğrenciler tarafından söylenmesinden mutlu olduklarını dile getirdiler.

DPÜ TÖMER’in sadece sade bir dil öğretimi yapmadığını aynı zamanda milletimize ait kültür değerlerinin de öğrencilerimize aktarıldığını söyleyen Prof. Dr. Kâzım Uysal “Milletimizin kültür değerlerinin farklı ülke ve milletler tarafından da bilinmesi, öğrenilmesi çok anlamlı. Bu çok kültürlü bir ortamı oluştururken bir barış ve huzur ortamı oluşmasında da önemli bir çalışma. Üniversitemiz çok kültürlü bir yapıda bir arada yaşamanın ve kültür etkileşiminin en canlı örneği” dedi.

Rektör Uysal, geleneğe uygun olarak kapısına gelen öğrencilere küçük hediyeler verdi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Nisan 2022, Çarşamba / 1299 defa okundu.