DPÜ’de Millî Mücadelede Din Adamları Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Millî Mücadelede Din Adamları başlıklı konferans gerçekleştirdi.

DPÜ'de Millî Mücadelede Din Adamları Konferansı düzenlendi.

İİF Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademik ve idari personellerimiz de katıldı.

Konferansta konuşmacı olarak katılan İslami İlimler Fakültemizin Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ergin Ögcem, konuşmasında millî mücadele öncesi yaşananları ve sonrasında millî mücadeleye giden sürecin hikâyesini aktararak başladığı konuşmasında Kurtuluş Savaşı döneminde Anadolu genelinde organize edilen teşkilatlar hakkında bilgilendirmede bulundu ve bu teşkilatlarda yer alan din adamlarının kimler olduğuna, bu din adamlarının millî mücadele lehinde yaptıkları faaliyet ve fedakârlıkların neler olduğuna temasla konuşmasını devam ettirdi.

KONFERANSTA ŞEHİTLERİMİZE DUA EDİLDİ

Üzerinde yaşamakta olduğumuz coğrafyanın çok büyük bedeller ödenerek düşman işgalinden kurtarıldığını ve bu topraklar üzerinde yaşayan her ferdin mutlak surette bu fedakârlıkların bilinç ve şuurunda bir yaşamla mükellef olduğunu ifade eden Öğcem, bu mücadelenin ruhunun doğru anlaşılması noktasında nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

Ögcem, günümüz koşullarından ve güncel olaylardan söz ederek ülke içerisinde ve dışında terör odaklarına yönelik operasyonlar yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman neferlerini anarak ve şehitlerimize dua ederek konuşmasını tamamladı. 

Konferans hediye sunumu ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Nisan 2022, Çarşamba / 473 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler