DPÜ’ye TÜBİTAK’tan Bir Destek Daha

DPÜ Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tuncer’in Yüksek Entropili Borürler ile Güçlendirilmiş Yüksek Sıcaklık Seramik Kompozitleri başlıklı araştırması, TÜBİTAK 2221 programından destek almaya hak kazandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi akademisyenleri, TÜBİTAK'tan bir destek daha kazandı.

Mühendislik Fakültemizin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Tuncer'in 'Yüksek Entropili Borürler ile Güçlendirilmiş Yüksek Sıcaklık Seramik Kompozitleri' başlıklı araştırma, TÜBİTAK 2221 programından destek aldı.

Bu kapsamda, Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsü Yüksek Sıcaklık Malzemeleri ve Toz Metalurjisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Iurii Bogomol, 1 ay süre ile Üniversitemize konuk bilim adamı olarak akademik ve Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak üzere davet edildi. Üniversitemizin konuğu olduğu dönemde rektör yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ile Prof. Dr. Mustafa Tuncer'in laboratuvarında çalışacak olan Prof. Bogomol, yüksek sıcaklık seramik malzemeleri konusundaki araştırmalara katılarak bilgi ve deneyimlerini akademsyenlerimizle paylaşacak.

Prof. Dr. Tuncer, iş birliği kapsamında yapılacak olan çalışmada özellikle uzay ve havacılık alanında  ultra yüksek sıcaklık, gerilme gibi aşırı uç çalışma koşullarında kullanıma aday bor-temelli yeni yapısal malzemelerin üretimi ve ileri seviye karakteri edilmesi olacağını belirtti. İş birliğinin en önemli yanının, ülkemiz için stratejik olan bor içeren ileri teknoloji malzemeleri üzerinde araştırmaları içermesi açısından başta ülkemiz, Kütahya’mız ve üniversitemiz açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Tuncer, Bogomol'un ülkemizde kalacağı sürenin üniversitemiz açısından yararlı ve verimli geçeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Nisan 2022, Perşembe / 999 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, sakarya üniversitesi, tusaş,

Bu Kategorideki Diğer Haberler