Rektörümüzden NÖTEM ve İLTEM’e Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Prof. Dr. Hasan Göçmez, Nöroteknoloji Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (DPÜ NÖTEM) ile İleri Teknolojiler Tasarım, Araştırma - Geliştirme ve Uygulama Merkezimizin (DPÜ İLTEM) laboratuvarını ziyaret etti.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, üniversitemizin iki araştırma merkezine ziyarette bulundu.

Rektörümüze, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez'in de eşlik ettiği ziyaretlerin ilk durağı Nöroteknoloji Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz oldu. Burada Prof. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu tarafından karşılanan Prof. Dr. Uysal ve Prof. Dr. Göçmez, nöroteknoloji ve biyomedikal sinyal işleme sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimine yönelik Ar-Ge faaliyetlerini yürüten merkezimizde devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

NÖTEM'in yürüttüğü 'Biberiye Esansiyel Kokusunun Öğrenmeye Etkisinin EEG Sinyalleri Kullanılarak Yapay Zekâ Algoritmalarıyla Araştırılması', 'Multipl Sklerozlu Hastalar Sanal Gerçeklik Ortamında Zihinsel İş Yükü Düzeylerinin EEG Sinyalleri İle İncelenmesi', 'Tanıdık ve Tanıdık Olmayan Yüz Uyaranlarından Elde Edilen Elektroensefalografi Sinyallerinin Sınıflandırılması' ve 'Multipl Skleroz Hastalarında Telerehabilitasyonun Nöroplastisite Üzerindeki Etkisinin Nöropsikometrik Testlerle ve EEG Spektral Analizi İle Değerlendirilmesi' başlıklı dört proje hakkında Prof. Dr. Saraoğlu'ndan bilgi alan Rektörümüz, ayrıca projelerde görev yapan akademisyenlerimizle de sohbet etti.

DPÜ İLTEM LABORATUVARLARINA ZİYARET

NÖTEM'in ardından İLTEM'i ziyaret eden Prof. Dr. Uysal ve Prof. Dr. Göçmez'e Merkezimizin Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tuncer eşlik etti.

Rektörümüz ve rektör yardımcımız merkezimizdeki laboratuvarları tek tek ziyaret ederek yürütülen çalışmaları üstlenen akademisyenlerimizden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin sonunda Rektörümüz hem araştırma yapan akademisyenlerimize hem de Prof. Dr. Tuncer'e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Nisan 2022, Salı / 772 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler