DPÜ ile KSBÜ Arasında İş Birliği Protokolü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) arasında iki kurumun paydaşı olduğu proje kapsamında diş protezi üretiminde kullanılan 3 boyutlu metal yazıcının kullanımına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

DPÜ ile KSBÜ arasında 3 boyutlu metal yazıcının kullanımına ilişkin protokol imzalandı.

Üniversitemizin ev sahipliğinde Rektörlük makamında düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, KSBÜ Genel Sekreteri Kutlu Önal, Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Berceste Güler, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Berkan Altay ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Banu Çukurluöz Bayındır katıldı.

İmzalanan protokolle DPÜ ile KSBÜ arasında 3-Boyutlu Yazıcı Destekli Dijital Dental Uygulamalar Merkezi Kurulumu Fizibilitesi başlıklı projede diş protezi üretiminde kullanılan 3 boyutlu metal yazıcının kullanımına ilişkin iş birliği yapılmış oldu. Zafer Kalkınma Ajansının 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında katmanlı imalat yönetimi ile Kütahya'nın Türkiye'de protez diş üretiminde özellikli bir konumda olması hedefleniyor.

PROF. DR. KAVUNCU: ÖNEMLİ OLAN ELDE EDİLECEK BAŞARILAR

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, her iki üniversitenin de aynı yerleşkeyi kullanan ve aynı olanaklardan yararlanan üniversiteler olduğunu ve imzalanan bu protokolün aslında var olan çalışma düzeninin resmiyete dökülmesi olduğunu söyledi ve "Önemli olan imzalar değil, akademisyenlerimizin çalışması ve elde edeceği başarılar" şeklinde konuştu.

PROF. DR. UYSAL: KSBÜ İLE İŞ BİRLİĞİNDEN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise yaptığı açıklamada "Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin sahip olduğu olanaklarını Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile paylaşmaya devam ediyor ve etmeye de devam edecek. Sahip olduğumuz laboratuvarlar ve cihazlar kamu yararına kullanılmak için bizlere tahsis edildi. Bu olanakları kimin kullandığından çok, kamu yararı için ne kadar kullanıldığı önemli. Bu nedenle bu protokolü imzalamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından her iki rektör de iki kurum arasındaki iş birliğinin hayırlı olmasını dileyerek protokole imza attı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Nisan 2022, Salı / 1177 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler