Tavşanlı MYO’da Bağımlılıkla Mücadele Konferansı

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu, Tavşanlı Kaymakamlığı İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Merve Öğütcü’nün konuşmacı olarak katıldığı Bağımlılıkla Mücadele Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

DPÜ Tavşanlı MYO’da Bağımlılıkla Mücadele başlıklı konferans düzenlendi.

Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Tavşanlı Kaymakamlığı İlçe Sosyal Hizmet Merkezinde görevli Sosyolog Merve Öğütcü'nün konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, MYO yönetimimiz, akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Konuşmasında davranışsal bağımlılık, zararlı madde bağımlılığı, bağımlılık ve dopamin ilişkisi, bağımlılığın sebepleri, bağımlılığın fiziksel, davranışsal ve psikolojik belirtileri, bağımlıyla iletişim, bağımlılık ile mücadelede yapılan çalışmalar ve faaliyet raporları konularında katılımcıları bilgilendiren Sosyolog Merve Öğütcü, bağımlılıkla mücadelede bilgili ve bilinçli olmanın önemli olduğunu vurguladı. Öğütcü ayrıca nelere bağımlı olunabileceği, kimlerin risk altında olduğu, bağımlılıkla başa çıkma yöntemleri ve TCK'da zararlı madde kullanımının yeri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. İsmet Çelik, yaptığı konuşmada Öğütcü’ye ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne okulumuz adına teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Nisan 2022, Perşembe / 778 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler