DPÜ FEF Projesine TÜBİTAK Desteği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muharrem Akcan ve doktora öğrencisi Şeyda Kara tarafından önerilen “Antianjiyogenik A7R Peptidinin Disülfidce Zengin Peptid İskelelerine Aşılanması, Serum Kararlılıklarının ve Biyoaktivitelerinin İncelenmesi“ başlıklı proje destek almaya uygun bulundu.

DPÜ'nün yürütücülüğünde gerçekleşen Antianjiyogenik A7R Peptidinin Disülfidce Zengin Peptid İskelelerine Aşılanması, Serum Kararlılıklarının ve Biyoaktivitelerinin İncelenmesi başlıklı projeye TÜBİTAK desteği verildi.

TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı’na Fen Edebiyat Fakültesi, Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muharrem Akcan ve doktora öğrencisi Şeyda Kara tarafından önerilen “Antianjiyogenik A7R peptidinin disülfidce zengin peptid iskelelerine aşılanması, serum kararlılıklarının ve biyoaktivitelerinin incelenmesi" başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır.  Proje kapsamında peptid yapılı antikanser ilaç adayları üzerine çalışmalar yapılacaktır.

Konuya ilişkin Fen Edebiyat Fakültemizden yapılan yazılı açıklamada, "Doç. Dr. Muharrem Akcan ve doktora öğrencimiz Şeyda Kara başta olmak üzere proje ekibine başarılar dileriz" denildi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Nisan 2022, Çarşamba / 1242 defa okundu.