DPÜ Comix&Digital Ekibi Fransa’daki Atölye Çalışmalarında

DPÜ akademisyenleri ve öğrencileri, paydaşı olduğumuz Comix&Digital Projesi kapsamında Fransa’daki atölye çalışmalarına katıldılar.

DPÜ akademisyenleri ve öğrencileri Comix&Digital atölye çalışmaları için Fransa’ya gitti.

2020 Erasmus+ KA203 programı dâhilinde Universite Aix-Marseille eş güdümünde yürütülen ve Üniversitemizin paydaşı olduğu Erasmus+ Comix&Digital Projesi kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin akademisyenleri Prof. Dr. Levent Mercin, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Yunus Şişman, Dr. Öğr. Üyesi. Esra Işık, Öğr. Gör. Elif Dokur ile Güzel Sanatlar Fakültemizin öğrencilerinden Furkan Saraç, Hazar Kutay Aymergen, Doğan Güneş Yıldırım, Ömer Faruk Sevmez, Fatma Nalbant, Tuğçe İmren, Ruveyda Akçatepe ve Gülbeyza Çakır, Aix Marseille Üniversitesinde ve Fransa’nın saygın sanat okullarından ESDAC'da atölye çalışmalarına katıldılar.

Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizden oluşan ekibimiz atölye çalışmaları öncesinde yazdıkları senaryoyu ve dijital olarak hazırladıkları çizgi romanlarını atölye çalışmaları kapsamında tanıtma olanağı buldu. Ortak gruplar hâlinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında 4 ayrı dilde eğitimler verildi. Son gün Aix'de düzenlenen çizgi roman festivali kapsamında sergileri ziyaret eden akademisyen ve öğrencilerimiz, Fransa'nın önemli iki çizgi roman yazarı ve çizerinin söyleşisine de katıldı.

ESERLER KÜTAHYA’DA SERGİLENECEK

Yapım aşamaları İtalya’nın Napoli şehrindeki atölye çalışmalarıyla devam edecek olan projedeki eserler, Kütahya’da gerçekleştirilecek olan eğitimlerle nihai hâlini alacak. Bu eserler, Güzel Sanatlar Fakültemizin Mayıs ayında Kütahya’da düzenleyeceği Sanat Festivali’nde izleyici karşısına çıkacak.

Projeye ilişkin olarak DPÜ ULMER Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Yunus Şişman, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Proje Genel Koordinatörü Sophie Saffi ve ESDAC Marsilya Müdürü Stéphane Salord, La Provence gazetesine verdiği ortak demeçte Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve ESDAC Sanat Okulları arasında Erasmus+ kapsamında karşılıklı staj, öğrenim ve eğitim verme hareketliliği konularında anlaşma planladıklarını belirttiler.

 

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Nisan 2022, Cumartesi / 1784 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler