Tavşanlı Şehitlerinin Adı Meslek Yüksekokulumuzda Yaşayacak

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine kayıtlı Terörle Mücadele ve Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olan 34 kahramanımızın adları Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzda düzenlenen törenle MYO konferans salonuna verildi.

Tavşanlı'nın 34 şehidinin adları Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzun konferans salonuna verildi.

Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Başsavcı Fatih Kocaman, AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun, Tunçbilek Belediye Başkanı Mustafa Düzgün, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Selahi Kayar, İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, ilçe protokolünün üyeleri, Tavşanlı Şehit ve Gazi derneklerinin başkanları, şehitlerimizin aileleri ve yakınları, akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Üniversite Senatomuzun 24 Mart 2022 tarih ve 11 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonu adını alan salonumuzun açılış töreninde ilk olarak İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan, şehitlerimiz için dua etti. Kurdela kesimi, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın söylemesinin ardından açılış konuşmasını yapan MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, şehitlerimizin adlarının okulumuzda yaşatılmasında destek olan Rektörümüze, Tavşanlı Kaymakamına, DPÜ Senato Üyelerine, GSF akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Adem Dönmez’e, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze, Tavşanlı Şehit Derneklerine, projede etkin görev alan öğrencilerimiz Kadriye Yıldız, Eren Balta ve Oğuzhan Koğar'a teşekkür etti. Şehitlerimizin isimlerinin okulumuzda ebediyen yaşatılacağını belirten Prof. Dr. Çelik, , şehitlerimizin kendilerinin de kardeşleri ve canları olduğunu söyleyerek törene katılan şehit ailelerine şükranlarını ve teşekkürlerini belirtti.

Törende konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonumuzun hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilerimizin bu şehit isimlerini gördükçe millî ve manevi duygularının artacağına ve her öğrencimizin şehitlerimizin ismini gördükçe onlara dua edeceklerine inandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

PROF. DR. UYSAL'DAN TÖRENE KATILAN ŞEHİT AİLELERİNE TEŞEKKÜR

Törende katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, şehitliğin peygamberlikten sonra gelen en yüksek makam olduğunu, ölümün şehitler için çok huzurlu bir başlangıca geçiş olduğunu söyledi. Okulumuzdaki her öğrencinin şehitlerimizin manevi hatıralarını bu ortamda yaşatacağını belirten Prof. Dr. Uysal, şehitlerimizi rahmet ve minnet ile andığını ifade ederek, Tavşanlı MYO'nun düzenlediği bu etkinliği takdirle karşıladığını söyleyerek şehit ailelerine katılımları için teşekkürlerini sundu.

Törende Tavşanlı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği adına konuşma yapan Tahsin Aydoğdu, şehit aileleri ve gazileri adına, okulumuzda bu etkinliğin yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti ifade etti. Aydoğdu daha sonra etkinlikte görev alan idarecilerimize ve öğrencilerimize dernek isminin yazılı olduğu çini tabak hediye etti.

Öğrencilerimiz adına söz alan öğrencimiz Eren Balta, projelerinde iş birliği yaptıkları kurum, kuruluş ve okul idaresine teşekkür etti. Öğrencimiz Kadriye Yıldız ise Kıbrıs Barış Harekatında şehit düşen askerimiz Piyade Çavuş Ali Alpaslan’ın şehit düştüğü gün ailesine yazdığı mektubu okudu. Etkinliğin sunumunu yapan Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir ise 34 şehidimizin özgeçmişlerini okudu.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TAVŞANLI YERLEŞKEMİZE CEVİZ FİDANLARI DİKİLDİ

Konferans salonunda düzenlenen törenin ardından şehit aileleri ve protokol üyeleri Tavşanlı Yerleşkemizin bahçesinde hazırlanan fidan dikme alanına geldiler. Bahçemizde Tavşanlı şehitleri için ayrılan alanda 34 şehidimiz için 34 ceviz fidanı toprakla buluşturuldu. Şehitlerimizin isimlerinin etiketlendiği fidanları şehit aileleri ve protokol üyeleri birlikte diktiler.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzdan yapılan açıklamada etkinliğe katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Nisan 2022, Cumartesi / 1488 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler