Vali Çelik’ten Gümüş ve Taş İşleme Atölyelerimize Ziyaret

Kütahya Valisi Ali Çelik, Zafer Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Üniversitemizin iş birliğiyle hayat geçirilen ’Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor’ projesi kapsamında İİBF Kamu Yönetimi binamızda açılan atölyeleri ziyaret ederek kursiyerlerle görüştü.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Üniversitemizin yürütücüsü olduğu 'Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor' projesinin atölyelerinde kursiyerlerle bir araya geldi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Maliye Binası'nda yer alan Güzel Sanatlar Fakültemizin yürütücülüğünde sürdürülen projenin atölyelerini ziyaret eden Vali Ali Çelik'e, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin ve projenin sorumlusu olan Doç. Dr. Haldun Şekerci eşlik etti. Vali Çelik, ziyareti sırasında projeyle ilgili Rektörümüzden bilgiler aldı.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Üniversitemizin destekleriyle hayata geçirilen projenin iyi bir organizasyonla engelli bireyler için gümüş üretiminin merkezi haline gelebileceğini ifade eden Vali Çelik, emeği geçenlere teşekkür etti.

“ONLARIN MUTLULUĞUNDAN MUTLU OLMAK ÇOK DEĞERLİ”

Engelli bireylerin üretimde yer almasından duyduğu mutluluğu da paylaşan Çelik, “İnsanların mutluluk algıları farklı. Bir şey kazandığında mutlu olan insanlar var, bir de başkalarına bir şey kazandırdığında mutlu olanlar. Başkaları için bir şey yapıp, onların mutluluğundan mutlu olmak çok değerli. Sizler bu projeyle inşallah bunun bir parçası olacaksınız” dedi.

Proje kapsamında 100 engelli bireye takı tasarımı ve üretimine dair eğitim verilecek, eğitimlerin tamamlanmasının ardından 8 engelli birey sürekli istihdam edilecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Nisan 2022, Cumartesi / 879 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler