DPÜ’deki Patiler İçin Mamamatik

Kütahya Genç Kızılay ve Avrupa Kütahyalılar Fedarasyonu iş birliğiyle sokak hayvanları için oluşturulan Mamamatik uygulaması Evliya Çelebi Yerleşkemizde hayata geçirildi.

DPÜ'de sokak hayvanları için Mamamatik uygulaması başlatıldı.

Evliya Çelebi Yerleşkemizde Kütahya Genç Kızılay Topluluğumuz ve Avrupa Kütahyalılar Fedarasyonu iş birliğinde Bedesten ve Olimpik Yüzme Havuzu olmak üzere iki noktada hayata geçirilen Mamamatik uygulaması Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Genel Sekreter Vekilimiz Yusuf Çetin, Türk Kızılayı Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Talha Tekin ve öğrencilerimizin de katıldığı törenle tanıtıldı.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, Bedesten önündeki Mamamatik açılışında yaptığı açıklamada yerleşkemizdeki köpekler için şunları söyledi:

Hiçbir canlı boşuna yaratılmamıştır. Sokak hayvanları, özellikle köpekler de boşuna yaratılmayan önemli hikmet ve gayeleri olan canlılardır. İnsana sadık bir arkadaş olmasının yanında insanı ve insanın sahip olduklarını koruma ile görevlidirler. Hayatımızda köpeklerin önemli bir yeri vardır. Özellikle şu günlerde besine ihtiyaçları var. Biz de DPÜ akademisyenleri ve personelleri olarak yerleşkemizde bulunan kedi ve köpekleri besliyor ve onlara sahip çıkıyoruz. Sokak hayvanlarının besin bulmakta zorlanacağını düşünerek böyle bir çalışmayı üniversitemize kazandırdıkları için Kütahya Genç Kızılay ve Avrupa Kütahyalılar Fedarasyonu'na teşekkür ediyorum. Personellerimizi ve öğrencilerimizi mamamatikleri koruyarak ve kullanarak sokak hayvanlarımıza destek olmaya davet ediyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Mart 2022, Çarşamba / 1007 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler