DPÜ’de Akademik Teşvik Ödülleri İçin Törenler Düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu‘nun 2021 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği nihai sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı olan akademisyenlerimiz için törenler düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimiz için ödül törenleri düzenlendi.

Akademik personellerimizin görev yaptıkları birimlerde düzenlenen törenlere Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Muammer Gavas ve Prof. Dr. Hasan Göçmez, dekanlarımız ve teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimiz katıldı.

Akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimizin listesine erişmek için tıklayınız.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTEMİZDE AKADEMİK TEŞVİK HEYECANI

İlki Güzel Sanatlar Fakültemizde düzenlenen törende konuşan Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin şunları söyledi:

Şu anda akademisyen sayımız 46. Öğrenci sayımız, göreve geldiğimizde 1239 idi, şimdi 1445 öğrencimiz var. Sayımız her geçen gün artıyor, artmaya devam ediyor. Program sayımızda, proje sayımızda ve yayın sayılarımızda artışlar var. Genel anlamda baktığımızda tüm istatistiki verilere göre fakültemizde sonuç olarak artışları olduğunu görebiliriz. Ciddi derecede projeler aldık. Ben bu noktada Rektör Hocamız olmak üzere, tüm rektörlük çalışanlarına, ayrıca katkısı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Törende konuşan Prof. Dr. Kâzım Uysal ise düşüncelerini şöyle dile getirdi:

Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Üretkensiniz, çalışkansınız, bu anlamda tebrik ediyorum. 2 yıllık faaliyet raporu yayınladık, orada zaten gördünüz. Verilere grafiklere baktığımızda üniversitemizde ciddi bir iyileşme var. Akademik kadrolardaki rahatlamayı biliyorsunuz. Şu anda uzun süredir bekleyen arkadaşımız yok. Akademik yükseltmelerde problemsiz bir döneme girmek istiyoruz. Üretkenlik yalnız başına olan bir şey değil. Mutlaka beraber ve uyumlu çalışmak zorundayız. O zaman ileriye gidiyoruz. Bunu son iki yılda gördük. Yaklaşık toplam puanımız yedi bin küsurlardaydı, bu sene on bin civarına geldi. Akademik teşvik alan arkadaşlarımızın sayısı 180 küsurdu, şimdi 230’lara dayandı. İnşallah ümit ediyoruz, bu yılın akademik teşvik puanları geçen yıldan daha iyi olmasını bekliyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Güzel Sanatlar Fakültemize, milletimize, insanlığa değer katmasını niyaz ediyorum.

MİMARLIK FAKÜLTEMİZDE AKADEMİK TEŞVİK TÖRENİ

İkinci törenin düzenlendiği Mimarlık Fakültemizde Dekanımız Prof. Dr. Osman Şan, şunları söyledi:

Bugün akademik teşvik ödül töreninde bir aradayız. Biz küçük bir fakülteyiz ama yine de teşvik alan hocalarımız var. Önümüzdeki yıllarda bu daha da fazla olacaktır. Yüksek Lisans programları açmayı planlıyoruz. Bu da akademik çalışmaları tetikleyen bir konu. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Rektörümüz Prof. Dr. Uysal ise Mimarlık Fakültemizin akademisyenlerine şu sözlerle seslendi:

Değerli arkadaşlar Mimarlık Fakültesi çok önemli. En yüksek puan alan öğrencilerimiz buraya geliyor. Bu anlamda değer katan bir fakültemiz. Akademik teşvik puanlarına baktığımızda üniversitemiz iyiye gidiyor, bunu da hepiniz görüyorsunuz. Bilimsel Araştırma Projeleri'nde ciddi bir iyileştirme sağladık. Geldiğimizde proje başına 20.000 TL veriliyordu, şimdi 100.000 TL’yi geçti. Ciddi eksikliklerimiz vardı, onlar giderildi. Bu başarıda personel memnuniyeti ve huzuru olduğunu düşünüyorum. Bunu yakaladığımızı zannediyorum. Bütün bu faktörler birleştiği zaman bir sinerji oluşturuyor. Bu da üniversitemizin başarısına katkı sağlıyor. Üniversitemizi daha iyiye götürmeyi arzu ediyoruz. Sizleri tebrik ediyorum. DPÜ’nün yarını, bugünden daha iyi olacak, buna inanıyor, saygılar sunuyorum.

EĞİTİM FAKÜLTEMİZİN AKADEMİSYENLERİ İÇİN TÖREN

Mimarlık Fakültemizin ardından Eğitim Fakültemiz için düzenlenen üçüncü törende söz alan Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, akademisyenlerimizi tebrik ederek şunları dile getirdi:

Bugün akademik teşvik programı için toplanmış bulunmaktayız. İnsanların yapmış olduğu çalışmaları ödüllendirmek onları teşvik etmek açısından bu teşviklerin devam etmesini diliyorum. Tabloya baktığımızda %30 arttığımızı görüyoruz. Bu da iyi bir rakam, seneye daha da artacağını düşünüyorum. Fakültemiz günden güne büyüyor, yeni akademisyenler gelmekte. O yüzden binamızda yeni düzenlemeler yapıyoruz. Böyle güzel bir program düzenlediği için rektör hocamıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Eğitim Fakültemizin akademisyenlerini kutlayarak söze başlayan Prof. Dr. Uysal ise "Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Eğitim fakültesinin önemini anlatmaya gerek yok. Şükürler olsun bu tablo beni gururlandırıyor. En çok akademik teşvik alan fakültelerden birisiniz. Eğitim camiasının en kaliteli, en donanımlı insanlardan oluşması lazım. Böyle olursa ancak genç nesiller iyi yetişecek ve milletimizin bekası daim olacaktır. Bir millet eğitim kadrosuna ne kadar önem verirse bu her alana yansır. Onun için eğitim fakültelerini bir milleti ileriye götürecek zemberek gibi görüyorum. Akademik teşvik puanlarımız günden güne artıyor. Başarıyı yapanı üreteni teşvik etmek istiyoruz. Bu uygulama devam edecek. Üniversitemizin akademik teşvik çitasını daha yükseğe çıkarmak için neler yapabiliriz, bize bununla ilgili projeler getirirseniz memnun oluruz. Akademik teşvik alan ve akademik yükseltme alan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" dedi.

DPÜ KUBFA İÇİN AKADEMİK TEŞVİK TÖRENİ

Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültemiz için fakülte binasında düzenlenen törende ilk sözü alan Dekanımız Prof. Dr. Aydın Kayabaşı, şunları kaydetti:

Hem başarıyı arttırmak, hem de iş memnuniyetini arttırmak amacıyla hem maddi hem manevi açıdan motive eden uygulamaların düzenli olması önem arz ediyor. Hocamıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın da gelecek yıllarda daha başarılı olmalarını, bilimsel anlamda fakültemize ve üniversitemize katkı sağlamalarını temenni ediyorum. Katılan herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Rektör Uysal ise geçen yıla göre daha fazla akademisyenimizin teşvik almasına vurgu yaparak başladığı konuşmasında düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Akademik teşvik DPÜ’de gelenek oldu. Gördük ki küçük küçük dokunuşlarla akademik teşvik puanlarımız yıldan yıla artıyor. Akademik teşvik alan akademisyenlerimizin sayısı da artmakta. Biliyorsunuz ciddi destekler veriyoruz. İnsan ayrımı yapmadan kadrolarda ciddi bir rahatlama yaşadık. Bu anlamda akademisyenlerimizin memnuniyetinin arttığını düşünüyorum. Buradaki efor ve enerjinin üretime yöneldiğine inanıyorum. Bu birlik ve beraberliğin, huzur ortamının daha da genişlemesini, başarımızın daha da ileriye gitmesini temenni ediyorum. Akademik teşvik alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTEMİZDE TEŞVİK ALAN AKADEMİSYENLERİMİZ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Spor Bilimleri Fakültemizde düzenlenen törende Dekanımız Prof. Dr. Çetin Özdilek, akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Törende teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimize ödülleri rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Muammer Gavas ve Prof. Dr. Hasan Göçmez tarafından verilirken Prof. Dr. Gavas ve Prof. Dr. Göçmez, akademisyenlerimizi başarılarından dolayı kutladı.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTEMİZDE 32 AKADEMİSYEN TEŞVİĞE HAK KAZANDI

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, fakültenin akademik teşvik töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Bir akademisyenin en temel görevi eğitim faaliyetleri yanında bilimin ve teknolojinin ilerlemesi ve gelişmesi için bilgi ve teknoloji üretmektedir. Mühendislik fakültesi olarak 38 profesör, 13 doçent, 45 doktor öğretim görevlisi, 46 araştırma görevlisi ve öğrencilerimiz ile bu bilinç içerisinde üretiyoruz. Hepinizin bildiği üzere biz akademisyenlerin ürünleri bilimsel yayın ve projelerdir. Bu ürünler yine mesai kavramı olmaksızın oldukça yorucu ve fedakârlıklar gösterilen süreçler sonunda üretilmektedir. Bu kapsamında 2021 yılında fakültemizde 42 uluslararası indekslerde yayınlanmış yayın, 25 ulusal dergilerde yayınlanmış yayın, 15 ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildiri ile yaklaşık 1,5 milyon TL civarında ulusal ve uluslararası fonlar tarafından desteklenmiş projeler üretilmiştir.

Fakültemizde 32 öğretim üyesi ve elemanı akademik teşvik almaya hak kazanmıştır. Bugün burada sizler tarafından çalışmalarımızın takdir edilmesi bizi fazlasıyla memnun etmektedir. Fakülte olarak potansiyelimizi biliyor, bu çalışmalarımızı yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki yıl bu sayıların artacağına inanıyoruz. Bu kapsamda ödül alan hocalarımıza, onları destekleyen ailelerine, öğrencilerine ve fakültemiz idari personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal: Üniversitemizin çıtası gittikçe artıyor. 2020 yılında 7.000 olan akademik teşvik puanımız 2021 yılında 10.000 dayandı. Akademik teşvik alan akademisyenlerimizin sayısı da artmakta. Hem toplam puanımız artıyor, hem de akademik teşvik alan arkadaşlarımızın sayısı artıyor. Bu artışların temel faktörü projelere ayrılan kaynakta olduğunu düşünüyorum. Mühendislik altyapısı olmadan çokta iyi olsanız bir şey yapamıyorsunuz. Diğer bir husus olarak da personel memnuniyetinin artmasına bağlıyorum. Kimsenin farklılıklarına bakmadan kadrolarını tahsis etmeye çalıştık. Akademik teşvik alan almayan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

DPÜ FEF GELECEK YIL İÇİN DE İDDİALI

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, tüm akademisyenlerin bir arada bulunduğu bir törende bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: Elbette ki yapılan güzel şeylerin takdir edilmesi ve kazanılmış farklı özelliklerin değerlendirilmesi gerekir ki başarı artsın. Atalarımız 'marifet iltifata tabidir' diyerek çok kısa ve öz olarak bunu ifade etmişlerdir. İşte fakülte yönetimi olarak, rektörümüzün de önerisi ile yapılan çalışmaların karşılıksız kalmaması ve yeni çalışmalara motivasyon sağlanması bakımından bu toplantıyı tertip ettik. Akademik teşvik anlamında üniversitemizin en güçlü fakültelerinden birisi olan Fen Edebiyat Fakültesindeki değerli akademisyenlerimizin başarıları ile gurur duymaktayım. Üniversitelerin başarısında yapılan uluslararası yayınların, bilimsel faaliyetlerin ve alınan atıfların büyük önemi vardır. Bu bakımdan 2021 yılında bilimsel araştırma ve yayınlarla fakültemize dolayısıyla da üniversitemize katkı sağlayarak akademik teşvik almaya hak kazanan ve akademik kariyerlerinde yükselme gösteren tüm akademisyenlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sevinçlerini paylaşıyor, başarılarının ve çalışmalarının devamını diliyorum. Törenimize teşriflerinizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Törendeki konuşmasında Üniversitemizin akademik teşvikteki performansını değerlendiren Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları kaydetti:

Akademik teşvik törenine katılan ve akademik teşvik alan veya almayan herkesi tebrik ediyorum. Üniversitemizin akademik çıtası zamanla yükseliyor bunun farkındasınız. 2022 yılında da puanımız artan bir ivmeyle devam edecek. Akademisyenlerimizin kadro endişesi bulunmamaktadır. Hak edene hak ettiğini veriyoruz. Bunun da başarıda etkisi olduğunu düşünüyorum. Marifet iltifata tabiidir. İltifat etmeye, takdir etmeye, görmeye çalışıyoruz. Çalışan ve üreten arkadaşlarımızı tebrik etmeye, onları teşvik etmeye çalışıyoruz. İyiyiz, iyiye gitmek için niyetliyiz. İnşallah hep beraber el ele vereceğiz DPÜ markasını ülkemizde ve dünyada sayılı marka haline getireceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.

DPÜ TUBİF'İN 5 AKADEMİSYENİNE TEŞVİK

Beş akademisyenin akademik teşvik aldığı Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültemizde düzenlenen törende konuşan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Ağca, "Öğrencileri olan üç bölümü ve gelecek dönem açılması planlanan bir bölümüyle Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesinin öğretim üyelerinin yarısı akademik teşvik almaya hak kazanmıştır. İnşallah bu oran gelecek sene %100 olacaktır" dedi.

Törene katılan Rektörümüz ise akademisyenlerimizi tebrik ederek şunları söyledi:

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak uyumlu ve güçlü bir ekipsiniz. İnşallah Tavşanlı’ya ve Üniversitemize çok şeyler katacaksınız, buna inanıyoruz. Gelecek sene bu liste daha da artar diye ümit ediyoruz. Biz beraber olursak uyum içerisinde çalışırsak başarılı oluruz ve bunu da başaracağız çünkü Milletimiz adına çalışıyoruz, amacımız hedefimiz aynı, bu kutsal amaç ve hedef doğrultusunda çalışacağız.

DPÜ İİF'DE AKADEMİK TEŞVİK TÖRENİ DÜZENLENDİ

Akademik teşvik için tören düzenlenen İslami İlimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik şu ifadeleri kullandı:

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hocalarımızın bir yıl içerisinde yapmış olduğu bilimsel çalışmaları üniversitemiz teşvik adına ödüllendiriyor. Marifet iltifata tabidir. Müşterisiz mal zayidir. Dolaylı veya doğrudan bir projenin öznesi olabiliyoruz. Böyle çalışma yapan hocalarımızı teşvik etmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Biz çalışıyoruz, çalışmalarımız da teşvik edildikçe daha da fazla çalışıyoruz. İlmi çalışmalarınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Törende akademisyenlerimize hitap eden Rektör Uysal, "Değerli arkadaşları sizleri görmek çok güzel. İslami İlimler Fakültesi çok önemli ve ben çok önemsiyorum. Ne zaman biz İslamiyet’e sahip çıkmışız çok güçlü bir medeniyet inşa etmişiz. Ne zaman dini değerlerimizden uzaklaşmışız medeniyette de geri kalmışız. Bu anlamda DPÜ İslami İlimler Fakültesinin güçlü olmasını arzu ediyoruz. DPÜ’de akademik teşvik puanı gittikçe yükseliyor. Bir huzur ortamının tesis edildiğini, akademik kriterlerinin esas alındığını biliyoruz. Ben öncelikle akademik teşvik alan hocalarımızı ve tüm fakülte çalışanlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

EN ÇOK ÖDÜLÜ İİBF AKADEMİSYENLERİ ALDI

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Cengiz Duran, "Hepiniz hoş geldiniz. 52 akademik personel ile en fazla akademik teşvik alan fakülteyiz. Geçen yıl da en fazla akademik teşvik alan fakülteydik. Akademik teşvik ödülü alan akademisyenlerimizi her birini ayrı ayrı kutlar, başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

Törende bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Çok değerli arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi en çok akademik teşvik alan fakültemiz. Bu anlamda fakültemizi tebrik ediyorum. 2020 yılında 180 küsur olan akademik teşvik alan arkadaşlarımızın sayısı 230 küsurlara yükseldi. İnşallah bu artan ivme devam edecek. Akademisyen insan şahsi çekişmeler, problemler düşünürse bizi geri bırakır. Üniversitemizde güven ve huzur ortamımızı tesis etmeye çalışıyoruz. İİBF bizim için çok önemli. Dünya fen ve teknoloji alanında bir yere geldi. Oradaki ilerlemeler artık çok zor değil. İnsanları, nesilleri bir yere götürmek, eğitmek, neslin devamı ve bekası çok zor. Bunu sağlayamayan bazı ülkeler tarihten silinecek. İnsanı değerler adeta silindi. Kan, kavga, savaş, gözyaşı dünyaya hâkim oldu. Bu yüzden insanı tanımayı ve tanımlamaya çok ihtiyaç var. Burada sosyal ve beşeri bilimlere çok iş düşüyor. Biz medeniyetimize uygun bilim felsefesi inşa etmek zorundayız. İnsanlık saadet görecekse bizim medeniyetimizde bunun kökleri var. Bu anlamda sizlere çok iş düşüyor. Ben akademik teşvik alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Akademisyenlerine ödüllerinin Rektörümüz ve Rektör Yardımcılarımız tarafından verilmesinin ardından törenler toplu fotoğrafa çekimi ile sona erdi.

MESLEK YÜKSEKOKULLARIMIZ İÇİN ÇEVRİM İÇİ TÖREN

DPÜ'nün meslek yüksekokulları için akademik teşvik törenleri çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, meslek yüksekokulu müdürlerimiz ve teşvik alan akademik personellerimiz katıldı.

Törende ilk sözü alan Prof. Dr. Kâzım Uysal Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin akademik teşvik başvurularında ve teşvik kazanan akademisyenlerin sayısında geçen yıla göre ciddi bir artışın olduğuna işaret ederek akademik teşvik alan tüm personelleri kutladığını söyledi. 

Akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimizin listesine erişmek için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Nisan 2022, Pazartesi / 2016 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler