DPÜ’de Günümüzün Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Prof. Dr. Mehmet İnan’ın konuşmacı olduğu 21. Yüzyıl Becerileri Bağlamında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni başlıklı konferans düzenlendi.

DPÜ, 21. Yüzyıl Becerileri Bağlamında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Konferansı'na ev sahipliği yaptı.

Spor Bilimleri Fakültemizin Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olan Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet İnan'ın yanı sıra Spor Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Çetin Özdilek, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Konferansta katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Mehmet İnan, konuşmasında YÖK'ün 2020 yılında eğitim fakültelerine yaptığı yetki devrinden söz ederek, "Bu karar uyarınca Eğitim ve Eğitim Bilimleri fakültelerinde ders kategorileri Alan Eğitimi Dersleri, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri ve Genel Kültür Dersleri şeklinde gruplandırıldı. Ayrıca yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları da bu konuda yetkilendirildi" dedi.

Genel kültür derslerinin eğitim fakültelerindeki derslere oranını istatistikler ve konuyla ilgili bilimsel çalışmalar üzerinden açıklayan Prof. Dr. İnan, 21. yüzyılın öğretmenlerinden beklenen niteliklerin gerçekleşebilmesi için bu derslerle ilgili yapılabilecek çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik, Prof. Dr. Çetin Özdilek'in, İnan'a hediye sunumu ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Mart 2022, Pazartesi / 1044 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler