DPÜ’de Öğretmen Okullarının 174. Yıl Dönümü Etkinliği

DPÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Han’ın moderatörlüğünü yaptığı Öğretmen Okullarının 174. Yıl Dönümü başlıklı etkinlik, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

DPÜ'de Öğretmen Okullarının 174. Yıl Dönümü başlıklı etkinlik düzenlendi.

Çevrim içi ortamda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Eğitim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi, akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlikte ilk sözü alan Prof. Dr. Kâzım Uysal, eğitimin ve öğretmen yetiştirmenin bir toplumunun insan kaynağı ve varlığı açısından önemine işaret ederek öğretmen okulları ve eğitim fakültelerine bu bağlamda önem verilmesinin bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. İrfan Terzi ise öğretmen okullarının öğretmen olma motivasyonu ile öğrenime başlayan öğrencilere eğitim verdiğini söyleyerek eğitimde kaliteyi arttırmanın temel amaçlara değindi. Terzi, eğitim fakültelerinde verilen eğitimin genel olarak eğitimin kalitesine de yansıyacağını ve öğrenilen bilgilerin ancak hayata geçirildiğinde anlamlı olduğunu vurguladı.

"DARÜLMUALLİMİN'LE BAŞLAYAN SERÜVEN EĞİTİM FAKÜLTELERİYLE SÜRÜYOR"

Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Han, konuşmasında öğretmenliğin gurur duyulası bir meslek olduğunu vurgulayarak "Fârâbî, İbn-i Sina, Mevlânâ, Harezmi gibi büyük öğretmenlerin inşa ettiği yüksek medeniyetin taşıyıcıları öğretmenlerdir. Sultan Abdülmecid döneminde, 16 Mart 1848'de, rüştiyelere öğretmen yetiştirmek üzere açılan Darülmuallimin okuluyla başlayan sistematik ve kurumsal öğretmen yetiştirme serüvenimiz bugün Eğitim Fakültesi ile çağdaş bir biçimde sürüyor "dedi ve sözü öğrencilerimize devretti.

Eğitim Fakültemizin öğrencilerinden Abdullah Toprak, 'Öğretmen Okullarının Kuruluşu ve Önemi' konulu sunumunda tarihsel bir perspektifle çağdaş anlamda öğretmen okullarının Türkiye’deki gelişiminden söz ederek Muallim Mektebi, Köy Öğretmen Okulları, Köy Enstitüleri, Eğitim Enstitüsü, Yüksek Öğretmen Okulu ve sonunda Eğitim Fakültelerinin yaygınlaşması ile ilgili süreci aktardı.

Etkinlik, öğrencilerimiz İsa Altunbaş, Hakkı Kapukaya, Osman Koyunoğlu ve Sena Erdoğan 'Ben Öğretmen Olmak İstiyorum' isimli şiir dinletilerini sunmalarının ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Mart 2022, Çarşamba / 844 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler