DPÜ Tavşanlı MYO’da Dünya Kadınlar Günü Söyleşisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında söyleşi düzenlendi.

DPÜ Tavşanlı MYO'da Dünya Kadınlar Günü kapsamında söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Meslek Yüksekokulumuzun Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından MYO Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Nur Hoşgör’ün açılış konuşması ve okulumuz adına Dünya Kadınlar Günü’nü kutlaması ile başladı.

Söyleşiye katılan konuşmacılar DPÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Arife Yurdakul, Tavşanlı Sosyal Hizmetler Müdürü Havva Gümüş, Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Rukiye Koçer, Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Gülsüm Özden ve Tavşanlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Merve Öğütçü, mesleklerindeki kariyer geçmişlerini anlatarak, kadın gözüyle mesleklerini değerlendirdiler. Kadınlar olarak özgüven ve girişimciliğin önemini vurgulayan konuşmacılar ülkemizde yoğun emek gerektiren meslekleriyle ilgili öğrencilerimize önerilerde bulundular.

Devletimizin kadınlara sunduğu olanakların da anlatıldığı etkinlikte son olarak İngiltere’de yaşayan lisans, yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra doktora eğitimine Wales Üniversitesinde devam eden meslek yüksekokulumuzun İş Makineleri programı 2001 yılı mezunu Kevser Ertürk ile çevrim içi bağlantı yapıldı.

Etkinliğin sonunda konuşmacı olarak katılan katılımcılara okulumuz adına teşekkür belgesi sunuldu.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 08 Mart 2022, Salı / 1460 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler