DPÜ Şaphane MYO’da İtfaiyecilik ve Temel Afet Semineri

DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu, İtfaiyecilik ve Temel Afet Bilgilendirme Semineri ile Yangın Söndürme Tatbikatı etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu tarafından İtfaiyecilik ve Temel Afet Bilgilendirme Semineri ve Yangın Söndürme Tatbikatı etkinlikleri düzenlendi.

Şaphane Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen İtfaiyecilik ve Temel Afet Bilgilendirme Semineri ve Şaphane Meslek Yüksekokulu Acil Durum Toplanma Alanı’nda yapılan Yangın Söndürme Tatbikatı’na Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Murat Özalp, Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali Telli, Simav Belediyesi İtfaiye Müdürü Erol Ersoy ve itfaiye eğitim personeli, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Farkındalık Haftası etkinlikler kapsamında düzenlenen etkinliklerde ülkemiz genelinde deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması, bu kapsamda önlem alma ve zarar azaltma bilincinin geliştirilmesi ile afet hazırlıklarının çağdaş teknolojiden ve iletişim sistemlerinden faydalanılarak yapılması amaçlandı. Bu bağlamda Öğr. Gör. Ali Telli'nin Şaphane Meslek Yüksekokulunda yürüttüğü Yanma ve Yangın Bilgisi dersi ile ilgili olarak İtfaiye Müdürü Erol Ersoy tarafından İtfaiyecilik ve Temel Afet Bilgilendirme semineri verildi.

Seminerin ardından meslek yüksekokulumuzun Acil Durum Toplanma Alanı’nda Erol Ersoy ve ekibi tarafından yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Tatbikatın ardından Doç. Dr. Murat Özalp, Erol Ersoy ve Öğr. Gör. Ali Telli öğrencilerimize Afet Bilinci Eğitimi belgelerini verdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Mart 2022, Salı / 1189 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, @osmaniye,

Bu Kategorideki Diğer Haberler