DPÜ’de Uzaktan Eğitim Ders Kayıt Stüdyosu Kuruldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü binasında uzaktan öğretim dersleri için kayıt stüdyosu kuruldu.

DPÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü binasında uzaktan öğretim ders kayıt stüdyosu kuruldu.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) belirlediği Yükseöğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde yürütülecek program ve derslerin uzaktan eğitim teknolojileriyle gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan teknik donanım ve altyapıya uygun hazırlanan uzaktan öğretim ders kayıt stüdyosunda tek taraflı veya karşılıklı uzaktan ders sunumu gerçekleştirilebilmekte ve dersler yüksek çözünürlükle kaydedilebilmektedir. 

Stüdyo ders sunumları esnasında akıllı tahta, yeşil fon perdesi ve fon standı gibi donanımlar aracılığı ile ders notu, ders materyali paylaşımına olanak sağlamaktadır. Uzaktan yürütülecek derslerin kaydedilmesi ve uzaktan öğretim programlarının açılması taleplerini karşılayacak teknik imkânlara sahip olan stüdyoda aynı zamanda kamera, bilgisayar, ses referans monitörü, stüdyo tipi telsiz mikrofon, prompter sistemi, sosyal medya yayın sistemi, TV standı gibi araçlar da bulunmaktadır.

Ders kayıt stüdyosunu ziyaret eden ve incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü binasında uzaktan öğretim ders kayıt stüdyosunu faaliyete geçirdik. DPÜ olarak öğrencilerimiz için tüm kolaylıkları sağlamaya devam edeceğiz. Ders kayıt stüdyomuz üniversitemize hayırlı olsun" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Şubat 2022, Perşembe / 2803 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler