Prof. Dr. Kazım Uysal’dan Gediz MYO’ya Ziyaret

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulunun hazırladığı kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve beraberindeki heyet Gediz Meslek Yüksekokulunun hazırladığı kahvaltı etkinliğine katıldı.

Etkinlikte Prof. Dr. Kâzım Uysal ve düzenlenen etkinlikten dolayı Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu'na ve görev yerleri değiştiği için yakında MYO'dan ayrılacak olan akademisyenlerimizden Yusuf Uysal'a ve Öğr. Gör. İsmail Karabulut'a Yüksekokulumuza katkılarından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Uysal, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak Gediz Meslek Yüksekokulu, Kütahya Tasarım Teknokent, Gediz Belediyesi ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Gediz’in, ülkemiz çapında önemli bir noktaya taşınması gerektiğini vurguladı.

Etkinlikte ayrıca Prof. Dr. Ersan Öz tarafından Yerel Kalkınma Projeleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ülkemizin gelişmişlik seviyesine katkı sağlamak amacıyla, ortak proje geliştirmek ve sinerji oluşturmak üzere Gediz Meslek Yüksekokulu, Gediz Belediyesi ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile bölgenin potansiyeli dikkate alınarak, güçlü yanlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda yüksek katma değerli ürünler geliştirmek üzere görüş bildirdi.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak yerel ve ulusal bağlamda üniversite - belediye iş birliğinde sistematik yöntemlerle mevcut zenginlik ve birikimi kullanılabilir duruma getirmek için uygun ortam oluşturma konusunda gerekli zemini hazırlayacaklarını ifade etti. Akçadurak'tan sonra söz alan Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik ettiklerini ve desteklediklerini ve bu konuda gerekli katkıyı sağlayacaklarını söyledi.

MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu ise Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk'e yerel kalkınma konusunda akademik çalışmalar ve proje hazırlama konusunda katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Kahvaltı hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Ocak 2022, Cuma / 904 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler