DPÜ Öğrencilerine TÜBİTAK’tan Burs Desteği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde öğrenim gören öğrencilerimiz Nurcan Biçen ve Şeyda Kara, TÜBİTAK’ın lisansüstü öğrencilere sunulan burslarından yararlanmaya hak kazandı.

Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün iki öğrencisi TÜBİTAK bursu kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2210-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı ve 2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı'nın belirlediği alanlarda DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muharrem Akcan’ın danışmanlığında çalışmalar yapan iki öğrencimizin burs başvuruları kabul edildi.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde yüksek lisans eğitimi alan öğrencilerimizden Nurcan Biçen’in 'Yara İyileştirici Bir Peptidin Yeni Analoglarının Sentezi, Karakterizasyonu ve Biyoaktivitelerinin İncelenmesi' başlıklı yüksek lisans tez çalışması 2210-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında ve doktora öğrencilerimizden Şeyda Kara’nın ’Kurbağalardan Biyoaktif Peptidlerin Elde Edilmesi, Karakterizasyonu ve Biyoaktivitelerinin İncelenmesi' başlıklı doktora tez çalışması ise 2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Rektörlüğümüzden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada "Öğrencilerimizi ve öğretim üyemizi tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Ocak 2022, Salı / 2358 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler