Rektörümüz AD Scientific Index’te Yer Alan Akademisyenlerimizle Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, AD Scientific Index’in, Google Akademik’te yer alan açık profiller üzerindeki verilere dayanarak en çok atıf alan akademisyenleri sıraladığı Türkiye’nin En İyi Bilim İnsanları Listesi’nde yer alan akademisyenlerimizle bir toplantı düzenledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, AD Scientific Index’in Türkiye’nin En İyi Bilim İnsanları Listesi’nde yer alan akademisyenlerimizle bir araya geldi.

Çevrim içi ortamda düzenlenen toplantıya Rektörümüzün yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, dekanlarımız, müdürlerimiz ve AD Scientific Index'in Türkiye’nin En İyi Bilim İnsanları Listesi’nde yer alan akademisyenlerimiz katıldı.

Toplantıda AD Scientific Index’in hazırladığı listenin ayrıntıları ele alınarak Üniversitemizin genel durumu ve yeni dönemdeki stratejileri ele alındı.

PROF. DR. UYSAL: LİSTEDE YER ALAN AKADEMİSYENLERİMİZİ KUTLUYORUM

Açıklanan sıralama ile ilgili görüşlerini bildiren ve açıklanan geniş listede de yer alan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin değerli bilim insanlarının böyle bir listede yer almasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Akademisyenlerimizin bu gibi dizinlerde yer alması bizleri mutlu ediyor ve gururlandırıyor. 11’i ilk 10 bin akademisyen arasında olmak üzere toplam 46 DPÜ’lü bilim insanının yer aldığı bu listede önümüzdeki yıllarda çok daha fazla DPÜ’lü akademisyenin yer alacağına ve Kütahya’nın ve üniversitemizin adının daha fazla duyulacağına eminim. Listede yer alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

PROF. DR. GÖÇMEZ: AKADEMİSYENLERİMİZİN VERİLERİNİ GÜNCEL TUTMASI ÇOK ÖNEMLİ

Açıklanan liste hakkında görüş bildiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ise AD Scientific Index'in hazırladığı listenin ayrıntılarına değinerek şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yayımlanan geniş listede 46 akademisyeni bulunuyor. Bu listeye girecek daha fazla akademisyenimiz olduğunu da biliyoruz. Çalışmanın künyesine bakıldığında yalnızca Google Akademik’teki açık profillerin temel alındığını görüyoruz. Tüm akademik personellerimizin ulusal ve uluslararası ölçekli akademik veri profillerini her zaman güncel tutmalarının önemini bu vesileyle hatırlatmak istiyorum. Listede yer alan tüm akademisyenlerimizi tek tek kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Yeni dönemde farklı kuruluşlarca yayımlanacak listelerde daha çok akademisyenimizin yer almasını umuyorum.

11 AKADEMİSYENİMİZ İLK 10.000’DE

Uluslararası sıralama kuruluşu AD Scientific Index'in Google Akademik’teki açık profilleri temel alarak hazırladığı ve en çok atıf alan akademisyenlerin sıralandığı liste 212 ülke ve 14.110 üniversitedeki 712.000 akademisyenden oluştu.  Kurumun, Türkiye’de yer alan üniversite ve kurumlardaki en çok atıf alan ve en yüksek H ve i10 dizinlerine sahip ilk 10.000 akademisyeni gösteren listesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden 11 akademisyen ve 1 öğrencimiz yer aldı.

Yapılan değerlendirmeye göre, ilk 10.000 kişilik listede yer alan akademisyenlerimiz ve görev yaptıkları birimler şu şekilde sıralandı:

  • Prof. Dr. Vagif Guliyev - Fen Edebiyat Fakültesi - Matematik Bölümü
  • Prof. Dr. Aytunga Oğuz - Eğitim Fakültesi - Eğitim Bilimleri Bölümü
  • Doç. Dr. Nezire Derya Ergun Özler - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - İşletme Bölümü
  • Prof. Dr. Metin Bülbül - Fen Edebiyat Fakültesi - Biyokimya Bölümü
  • Doç. Dr. Senar Alkın Şahin - Eğitim Fakültesi - Eğitim Bilimleri Bölümü
  • Doktora Öğrencisi Ayşenur Aygün - Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Prof. Dr. Hasan Göçmez - Mühendislik Fakültesi - Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
  • Prof. Dr. Alper Tolga Çolak - Fen Edebiyat Fakültesi - Kimya Bölümü
  • Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Ayrancı - Simav Meslek Yüksekokulu - Laboratuvar Teknolojisi Programı
  • Prof. Dr. Levent Mercin - Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
  • Doç. Dr. Nihal Tunca Güçlü - Eğitim Fakültesi - Eğitim Bilimleri Bölümü
  • Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal - Eğitim Fakültesi - Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü

AD Scientific Index listesinin tamamına erişmek için tıklayınız.

TAM LİSTEDE DPÜ'DEN 46 İSİM YER ALDI

Yayımlanan listeyle beraber AD Scientific Index'in 2022 Dünya Üniversiteleri ve Bilim İnsanları Sıralaması'nın tam listesi de kamuoyuyla paylaşıldı. Listede üniversitemizden 46 akademisyen yer aldı.

Dünyadaki üniversiteleri ve bilim insanlarını, H indeks, i10 indeks ve atıf sayısını temel alarak yıl bazında sıralayan bu listede de akademisyenlerin ülke, bölge, dünya, temel alan ve branş sıralamalarına ayrı ayrı yer verildi.

AD Scientific Index Listesi'nde yer alan tüm akademisyenlerimize ve puanlarına erişmek için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Ocak 2022, Salı / 2448 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler