Domaniç Hayme Ana MYO’da Sosyal Güvenlik Sistemi Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Hayme Ana MYO’da Sosyal Güvenlik Sistemi Hayatımızda Önemi ve Sürdürebilirliği Konferansı gerçekleştirildi.

DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO’da Sosyal Güvenlik Sistemi, Hayatımızda Önemi ve Sürdürülebilirliği başlıklı konferans düzenlendi.

MYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, MYO Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Ali Kosat, MYO Sekreteri Ali Gezer, Sosyal Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Vural Akar ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. 

Konferansın açılış çılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Dr. Salih Aytemur, Sosyal Güvenlik Bölümünün sadece Domaniç Hayme Ana MYO’da olan bir bölüm olduğunu hatırlatıp bölümün amacının alanında nitelikli, uzman kişiler yetiştirmek olduğunu kaydederek "Meslek Yüksekokulu olarak bu alanda verilen eğitimlerle bunu gerçekleştirme hedefindeyiz. Sosyal Güvenlik sistemi sadece sosyal güvenlik öğrencilerini ilgilendiren bir konu değil, hayatımızın her alanında hepimizi ilgilendiren bir konu. Sosyal güvenlik sistemiyle ilgili Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Sayar’ı bu konferansta ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Kendisine üniversite ve meslek yüksekokulum adına teşekkür ediyorum" dedi.

SAYAR: KAYIT DIŞI KALMAYIN GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde bir Sosyal Güvenlik Bölümü açılması için yıllarca çok çaba sarf ettiklerini, Domaniç Hayme Ana MYO’nun bunu başarmış olmasından son derece mutluluk duyduğunu belirten İsmail Sayar, "Sosyal Güvenlik Kurumlarında istihdamda öncelik Sosyal Güvenlik bölümlerinde Kendini iyi yetiştiren öğrencilere destek olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Sosyal güvenlik sisteminin gelişimi, yapılan reformalar, SGK’nin tek çatı altında birleştirilmesi konularında bilgiler veren Sayar, "SGK sisteminin günümüzde hemen hemen herkesi sisteme dâhil etti. Biliyorsunuz ki, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için gelir elde etmesi gerekiyor. Kurum gelirlerinin sigorta primlerinden sağlandığını düşündüğümüzde sistemin sürdürülebilirliğini etkileyen en önemli etken kayıt dışılık. Kayıt dışılık hem kuruma hem kişilere hem de ülkeye zarar veriyor. Kayıt dışı kalmayın, geleceğinize sahip çıkın" ifadelerini kullandu.

Konuşmasında SGK Sistemi ve sürdürülebilirliği ile 5510 Sayılı Kanun ile jayata geçen önemli uygulamalar hakkında bilgiler veren Sayar, yasa ve bir kısım Sosyal Güvenlik hakları konusunda da  katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans sonrası öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Sayar, konferansa gösterilen ilgi nedeniyle memnuniyetini dile getirdi. Konferansın ardından verdiği bilgilerden dolayı Müdür Sayar'a teşekkür eden Öğr. Gör. Dr. Salih Aytemur, günün anısına Sayar'a çini bir tabak hediye etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Aralık 2021, Pazartesi / 1195 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler